Nemzetközi sztárok részvételével indul a CSI***-W Díjugrató Verseny

Hírek

A világjárvány okozta rendkívüli körülmények nehéz helyzetbe hoztak minden sportágat, köztük a lovaglást is. Viszont a Magyar Lovas Szövetség remekül helyt állt, és mindent megtett, hogy minél hamarabb helyre álljon a rend, és a lehetőségekhez képest a legkisebb kieséssel folytatódhasson a versenyszezon. Az európai országok közül hazánk volt az egyik első, ahol újraindult a lovas élet, így az FEI megszavazta a bizalmat, hogy a Korosztályos Díjlovagló Európa-bajnokság mellett, a díjugratásban is nagy nemzetközi versenyt rendezhessünk. A körülmények ellenére több mint tíz nemzet lovasai állnak rajthoz a négy naposra tervezett CSI***-W Nemzetközi Díjugrató Versenyen augusztus 20 és 23 között, ahol a kiemelt pénzdíjak mellett értékes világkupa pontokat is gyűjthetnek a lovasok. Mindenképpen érdemes lesz személyesen is kilátogatni az eseményre, hiszen itthon sosem látott nemzetközi lovas sztárok is pályára fognak lépni a Nemzeti Lovardában.

A svájci színekben versenyző Martin Fuchs lesz a verseny abszolút favoritja, hiszen nem titkolt célja, hogy összegyűjtsön annyi pontot, amivel átveheti az első helyet a világranglistán csapattársától, Steve Guerdattól. És meg is van rá az esélye, hiszen remek formában van. Az elmúlt években dobogós volt minden nagy nemzetközi megmérettetésen, így egy világbajnoki ezüstérmet, egy európa-bajnoki arany és egy bronzérmet, illetve egy világkupa döntő ezüstérmet szerzett röpke három év alatt. Párja, az amerikai Paris Sellon is elkíséri Magyarországra.

Fuchsnak nem lesz túl könnyű dolga, hiszen olyan lovasokkal kell a pontokért harcba szállnia, mint a holland Bart Bles, aki tavaly 15. helyen zárta a Longines ranglistát, illetve az angol válogatott oszlopos tagja, Laura Renwick, aki ezüstrémes volt Barcelonában a Nemzetek Díja döntőjén.

Több olimpikon is rajthoz áll a hétvégén, Fuchs mellett a szintén svájci Niklaus Schurtenbergerrel is talákozhatunk, aki 2008-ban csapat bronzérmet szerzett Pekingben, illetve Piergiorgo Bucci Olaszországot, Christoph Obernauer Ausztriát, Vladimir Tuganov pedig Oroszországot képviselte már az öt karikás játékokon. Igaz nem a nagydíjban, de Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozónk is képviselteti magát, aki távlovaglásban már bizonyított, hiszen 2018-ban harmadik lett a távlovas országos bajnokságban, most pedig a díjugratásban próbálja ki magát.

A tragikus istállótűzben több lovát elvesztő Gerfried Puck is rajthoz áll, akinek neve a hazai közönség számára ismerősen csenghet, hiszen rendszeresen versenyzik Budapesten. Jakab Áron román bajnok már több hónapja Magyarországon készül, a Szilvásváradi és a Hortobágyi nagydíj győzelme után, most nemzetközi mezőnyben is szerencsét próbál.

És természetesen hazánk legjobbjai is ott lesznek a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen, szurkoljunk együtt a magyar sikerekért ebben a népes nemzetközi mezőnyben.

A versenyt élőben közvetíti a RiderLine.

Last modified: 2020-08-19