Jármy Vince és JB Koronaőr a felnőtt GP győztesei Budapesten is

Hírek

A Nemzeti Lovardában megrendezett GP záró versenyszáma a 150 centiméterre kiírt felnőtt nagydíj volt. 49 páros állt rajthoz, hogy harcba szálljanak a díjugrató szakbizottság által felajánlott 1,5 millió forintos ősznyereményért. A pálya nehézsége a bábolnai fordulóéval vetekedett, most sem született sok hibátlan. A legtöbb hiba a hatos számú meredeken esett, mivel a hidat szimbolizáló akadály optikailag sok lovat megtévesztett, viszont technikailag az egyik legnagyobb feladatot a pálya utolsó két ugrása adta, mivel egy szűkebb fordulóból kellett a széles vizet megugratni, ami után közvetlenül hat vágtaugrásra a kőfal következett. Végül öt lovas tudta csak hiba nélkül teljesíteni mind a tizenkét ugrást, viszont közülük ketten időbüntetést kaptak, így hárman kvalifikálódtak az összevetésre.

Elsőként Ifj. Tóth László lépett a pályára, aki egész hétvégén kiváló formában volt, így sokan számítottak a győzelmére. Nagyon gyors pálya volt, viszont Casino Royal Z egy verőhibát vétett, így négy hibaponttal zárták az összevetést.

Másodikként a bábolnai forduló győztese, Jármy Vince következett, aki akkor összevetés nélkül egyedüli hibátlanként nyerte a versenyt. Most viszont ebben a szituációban is bizonyítania kellett, ami remekül sikerült, hiszen a nyomás ellenére gyorsan, de nagyot nem kockáztatva egy szép hibátlannal átvette a vezetést saját tenyésztésű lovával, JB Koronaőrrel.

Az utolsó összevető Horváth Balázs volt, akinek lova, PM Chaccera fordulékonysága miatt remekül szokott szerepelni az összevetésekben és a hibaidős számokban. Időben valóban a leggyorsabb volt, viszont a szűkebb fordulatok és nagyobb tempó miatt becsúszott két verőhiba, így végül a harmadik helyen végeztek.

Ezzel Jármy Vince Bábolna után Budapesten is nyeri a GP-t, Ifj. Tóth László végzett a második helyen, Horváth Balázs pedig a harmadik helyezettnek járó serleget vehette át. A negyedik és ötödik helyen végzett egy-egy időbüntetéssel Ifj. Tóth László másik lovával, Rádiháza-Echoval, illetve Szuhai Gyula és Perthy Jackson. A hatodik és a hetedik helyezést Ifj. Szabó Gábor szerezte meg XIXO Lord Classic és Timpex Bölcsész nevű lovaival, az alappályát leggyorsabbként teljesítve a négy hibapontosok közül. Nyolcaik helyen pedig Szentirmai Péter végzett Expresszel. Külön öröm, hogy a nyolc helyezett ló közül öten is a magyar tenyésztés munkáját dicsérik.

 

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere, a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2020-08-03