Alasztics Aliz az U25, Takács Lili pedig az amatőrök legjobbja

Hírek

Az idei év utolsó díjugrató GP fordulóján 52 páros szállt harcba a díjugrató szakbizottság által felajánlott 400.000 forintos összdíajásért a 25 év alatti lovasok részére kiírt 140 centiméteres kategóriában. A Karádi László által megálmodott pálya vonalvezetése méltó volt a versenyszám rangjához, de ennek ellenére remekül helyt állt a mezőny, és sokan csak időtúllépés, vagy egy-egy apróbb hibából adódó verőhiba miatt csúsztak le az összevetésről. Viszont így is 9 lovas kvalifikálta magát, ami rendkívül izgalmas és szoros versenyt hozott.

Utolsó előtti indulóként lépett pályára Alasztics Aliz, aki a bábolnai forduló és a Hungarian Future Stars nagydíjának győzelme után abszolút esélyesként tartottak számon, és nem is kellett benne csalódni. Concordia HB nevű lovával fergeteges iramot lovagolva jött be az első helyre.

De az utolsóként rajhoz álló Gráf Edina Nikoletta miatt volt miért izgulni, hiszen a 2018-as ifjúsági országos bajnokságon már láthattuk, hogy lova, Qui de Ganad rendkívül gyors és precíz, így akár át is veheti a vezetést.

Viszont az idő végül csak a második helyre volt elég, így Weinhardt Virág a harmadik helyre csúszott le Equest Cha-Cha nevű lovával.

Negyedik helyen végzett a kisebb kihagyás után visszatérő Ifj. Lázár Zoltán Candide-dal, ötödiken a Hungarian Future Start nagydíjában is helyezett Budai Virág és Baileys, hatodikon pedig Reisz Fanni és Caryna.

Az amatőr lovasok GP-je 120 centiméteren zajlott, ahol a 41 lovaglás közül tizenhármán teljesítették hiba nélkül az alappályát. A bábolnai negyedik helyezett, Takács Lili most javítani tudott, és rögtön az élen zárt PM Callister II nevű lovával.

Második helyen Daria Kazakova végzett, megelőzve Palkovics Dórát Felleggel.

Ötödik helyen a korábbi amatőr bajnok, Busi Sándor, hatodikon pedig Kádár Attila és Criss Cross PH.

 

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere, a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2020-08-02