632 start a Lipicai Lovasközpontban Pintér Tamás emlékére

Hírek

Rekord számú starttal tisztelegtek a lovasok Pintér Tamás „Oroszlán” emléke előtt a szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban megrendezett országos díjugrató versenyen július 24-26. között.

A Pintér Tamás, „Oroszlán” nemzetközi hírű kaszkadőr nevével fémjelzett emlékversenyt a finálé napján rendezték meg 135 centiméteres magasságon, melynek helyezéseit az összevetés döntötte el. A dicsőség mellé a győztest 100 ezer forint extra pénzdíj és egy lovas szobor is várta. Bravúros finálé után Jakab Áron Chippendale nyergében vehette át az elismeréseket a család képviselőitől, Balogh Erikától, Pintér Enikőtől és Pintér Andrástól.

Balogh Erika művésznő különdíjat ajánlott fel annak a lovasnak, aki leginkább képviselte férje elveit a három versenynap során. Az elismerést „Oroszlán” egykori versenyző társa, Miklósvári Tamás vehette át a család gratulációja mellett Cseri Dávidtól az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad vezetőjétől, illetve Goller Alexandertől, a Szilvásváradi Lovas Sport Klub Egyesület elnökétől.

Az emlékhétvége másik legnézettebb versenyszáma a staféta ugratás volt, melyet Szabó Noémi – Cendra, és Kircsi Kata – Kingdom of Heaven négyese abszolvált a legcélravezetőbben.

Pintér Tamás neve szerte a filmvilágban máig ismerősen cseng, mint kaszkadőr, akciórendező és lovasember. Számos színész nemzedék emlékszik rá vissza, mint akitől a lovaglás, vívás és az élet művészetének alapjait tanulhatták el. Számos szállal kötődik Szilvásvárad községéhez is. Élete egyik legnagyobb akciórendezői munkája volt a Gerard Depardieu nevével fémjelzett Cyrano de Bergerac produkció, melynek oly sok film mellett szintén a szilvásváradi ménesgazdaság biztosított helyszínt és lovakat. Ugyancsak személyéhez fűződik a Hídember című film addig sosem látott volumenű lovas jeleneteinek megálmodása és összekovácsolása.A verseny három napja méltóan nyugtázta nevét, az időjárás okozta nehézségek ellenére is kiválóan vizsgázott ló, lovas, rendező és pálya egyaránt, a hangulat pedig mindvégig az egekben járt, a lehető legszebb és legnemesebb értelemben.

Tovább a verseny részletes eredményeire >>

Szöveg: Cseri Dávid
Fotó: Nagyonjófotó.hu

Last modified: 2020-07-30