Negyvenkilenc indulóból Jármy Vince az egyetlen hibátlan

Hírek

2013 óta megrendezésre kerülő Grand Prix sorozatban először fordult elő, hogy negyvenkilenc páros állt starthoz. Vasárnap kora délután a Bábolnai Ménes pályáján nem könnyű feladat várt a szezon második 150 cm-es pályáján a lovasokra és lovaikra!
A versenyszámban egyetlen hibátlan teljesítmény született, a Némethy Bertalan Alapítvány 20 éves utánpótlás válogatott lovasa, Jármy Vince és családja által tenyésztet fedezőmén JB Koronaőr nem hibáztak ami az első helyet jelentett.
Második lett a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel, a hármas számú okxert verö, ifj. Tóth László és Rádiháza-Echo. Tavalyi bábolnai Grand Prix győztes, ifj. Szabó Gábor ezúttal harmadik lett, hiszen a szürke Xixo Lord Classicnak a hármas ugrás B eleménél becsúszott négy hibapont. Negyedik a kiskunhalasi első fordulón is helyezett Airventes Horváth Balázs PM Chaccerával, míg ötödik a Cseszterlint LK lovasa, Búza Krisztián Floyddal. A Grand Prix hatodik helye is az első indulóként startoló verseny legeredményesebb lovasához ifj. Tóth Lászlóhoz került, aki a sárga Conloud PS-t lovagolta.
Mindösszesen két századmásodpercen dőlt el az U25-ös Grand Prix Bábolnán. Két hét ezelőtt a balatonvilágosi Future Stars U25 nagydíjban győztes, Alasztics Alíz ezúttal is verhetetlennek bizonyult. Pirik Zsolt tanítványa 11 éves kancájával Concordia HB minimális különbséggel előzte meg válogatott társát, a hévízi Hollé Sárát, aki a pej Dzsangot lovagolta.
Harmadik helyet az elsőként induló Kovács Roland, és örök ifjú ménje, Sir Winston C zsebelte be akit Kalán Eszter Garezával és a kiskunhalasi Füzér Flóra Chiaraval követett a tisztelet körben.
A vasárnap reggeli amatőr Grand Prix hosszú idő után férfi győzelmet hozott, Gráf Miklós vihette haza az
első és második helyet is.
Az Agro Graf Kft. lovasa, ifj. Néveri Imre tanítványa Libertyt és Raphaelt lovagolta. Hibátlan teljesítménnyel a harmadik az ajkai Nagy Evelin Montague-val, míg negyedik a taszári Takács Lili PM Callisterrel. Ötödikként végzett az Airventes Vecsei Lili a rutinos kancával, PM Fortunával utána hatodikként Attilás Viktória Sárgamegye S-el zárt.
Grand Prix sorozat harmadik állomására, három hét múlva a Nemzeti lovardában kerül sor. Ma este 22.00 órakor a Digi Sport felvételről ad közvetítést a Bábolnai Grand Prix-ről
Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2020-07-12