Villámgyors Rodrigo

Hírek

Szombat délután hűvös, szeles időben rendezték Bábolnán az idei év második gyermek Grand Prix-t. ahol a fiúké volt a főszerep. A leggyorsabb lovaglást első összevetőként a még csak 11 éves Szuhai Rodrigótól láthattuk, aki Qualinával megnyerte élete első GP-jét.

 

Szorosan a nyomában, Kormos János tanítványa, Magyar Balázs Balerina nyergében lett a második.

A harmadik hely is Diósgyőrbe került, Szuhai Rodrigó Clintapointtal hibátlan összevetéssel a bronzérmes, megelőzve Magyar Balázst, aki másik lovát, Cassius Maxius P.H.-t lovagolta, az ötödik hely is Szuhai Rodrigóé lett Chacco Boy-jal, míg a hatodik a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel a Prosper Lovasklub lovasnője, Tavasi Eszter és pej kancája, Audrey Pins.

A Szuhai család uralta a 135 cm-es fiatal lovas kategóriát is, hiszen a leggyorsabb Chilling Out-tal Szuhai Péter lett, megelőzve unokatestvérét, ifj. Szuhai Gyulát és a szürke Casalidot.

A kategória harmadik helyezettje a 15 éves Kiss Lizanna Gina Rosina nyergében. A 135 cm-es vadászugratás nyitott számában, jelentős fölénnyel ifj. Tóth László folytatta győzelmi sorozatát Counloud PS-el nyert, megelőzve a mindig gyors PM Quinterát és lovasát, Horváth Balázst, míg a harmadik lett a német színekben versenyző, Jürgen Mayer és Llanelli.

Hetven lovas lovagolt, a 145 cm-es Grand Prix kvalifikációs versenyszámban, ahol nem borult a papírforma. Péntek után szombaton is, ifj, Tóth Lászlóé volt a főszerep, aki Quantico nyergében győzni tudott és Casino Royal Z hátán pedig harmadik helyen végzett.

A második helyen a Timpex lovasklub lovasa, ifj. Szabó Gábor végzett Chabal TH-val, negyedik lett Krucsó Szabolcs Lady Winnerrel, ötödik a Varga Ménes lovasnője, Vándor Zsófia és Quintus, míg a hatodik hely is a Krucsó istállóba került, Krucsó Szabolcs Aranykapu Con Lordannal tudott még hetven másodperc alatt lovagolni.

 

Szombat késő délután a Bábolnai Ménes pályáján tizenegy lovas tudta hiba nélkül lelovagolni Németh Zoltán pályáját a hatéves lovak fináléjában.

Kétszázezer forint összdíjazású versenyszámban első alkalommal győzött határon túli színekben versenyző ló, Joebon Blue Horváth Dáviddal a hátán Szlovákiának szerezte meg a győzelmet.

Második helyen a pej herélt, Julius HV végzett ifj. Szabó Gáborral a nyergében, harmadik helyre a Czuczi István által tenyésztett, Gucci IC került Kovács Henrivel, míg negyedik a pej mén, Shiarado SZ Szuhai Gyulával. Ötödik a fekete herélt, Elvis ter Putte apaságú, Damiant Boy Berkes Mátéval, míg hatodik helyen végzett hibátlan teljesítménnyel az összevetésben, London’s Chagana PS Szuhai Péterrel a hátán.

 

A versenynap zárásaként rendezték meg az ötéves lovak 115 cm-es fináléját. A közelgő vihar miatt a versenybíróság kétfázisos, megszakítás nélküli elbírálás mellett döntött. Szoros versenyben a győztes, a BL Armentum lova, FBI De Hus nyergében Szikszai Lajossal, második a kiskunhalasi finálé győztese, a Big Star apaságú, Xixo Borgia ifj Szabó Gáborral.

Harmadik helyezett lett Purro Ter Sarren a szlovák, Horváth Dáviddal, negyedik a Bognár Ménesben tenyésztett Bognár Jentorino-Diara, nyergében az Algyői Lovasklub lovasával, Zajzon Andrással. Ötödik Rádiháza Lavina II. Cser Attilával, míg hatodik Nobel Szentirmai Péterrel.

 

A Bábolnai Grand Prix-ra vasárnap a tervek szerint, 13:45 órakor kerül sor, minden rekordot megdöntő létszámmal, ötvenhárom párossal a startnál.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-01-06