Alasztics Alíz a Future Star

Hírek

Szoros és izgalmas versenyt hozott az első alkalommal Balatonvilágoson megrendezésre került Hungarian Future Stars verseny legrangosabb száma, az U25-ös korosztály Nagydíja. A Németh Zoltán által épített 140 cm-es alappályát tíz páros tudta hibapont nélkül teljesíteni. A díjugrató sport izgalmas része, az összevetés ismét hozta a tőle elvártakat, hiszen gyorsabbnál gyorsabb hibátlanokat lovagoltak fiataljaink. A győztes azonban az utolsó páros, Pirik Zsolt tanítványa lett. Ifjúsági válogatottunk erőssége, Alasztics Alíz ismét bizonyította kivételes képességét és kancájával, Concordia HB-val megnyerte a Hungarian Future Stars U25-ös Nagydíját.

Második helyen az édesapja nyomdokaiba lépő, ifj. Szuhai Gyula végzett Lawisangosszal, megelőzve a pályafutása eddigi legnagyobb eredményét elérő Budai Virágot, aki szebbnél szebb pályákat lovagolt Baileys-zel. A Nagydíj negyedik helyezettje a tavaly Európa-bajnoki döntőt lovagló Hollé Sára ezúttal Dzsangóval, míg ötödik Kalán Eszter Garezával. A hatodik hely is Budai Virághoz került, Petrik Béla tanítványa hibátlanul lovagolta az összevetésben a sárga Duchét is.

Az ifjúsági korosztály 130 cm-es Nagydíjában is az utolsó lovaglásból került ki a győztes. Janik Anna nagyszerűen lovagolta szürke kancáját, Georgie’s Georgina Von Calidót, és meg tudta előzni a villámgyors Chacco Boyt, akin a diósgyőri ifj. Szuhai Gyula ült.

Második helyen a mórahalmi Kiss Lizzana végzett, aki Agropoint Cojanót lovagolta, míg negyedik lett Kovács Dóra tanítványa, Bognár Dóra Rádiháza Bohókással. Öt lovas lovagolt az ifjúsági nagydíj összevetésben hibátlanul, így került az ötödik helyre két hibátlannal az airventes Hóman Gréta és PM Lindberg.

A gyermek Nagydíjban nem született meglepetés, egy héttel a kiskunhalasi Grand Prix-győzelem után Kiss Maja ott folytatta, ahol abbahagyta, ezúttal Quipara Z nevű kancájával megnyerte a Hungarian Future Stars első gyermek nagydíját.

Második helyen végzett a Sion Security lovasa, magyar Balázs Balerina nevű kancájával, míg harmadik lett a szemtelenül fiatal Szuhai Rodrigo Qualina nyergében. Kiss Majáé lett a negyedik hely Chaccóval, míg ötödik lett a hódmezővásárhelyi Kéktói Ménes lovasa, Bacsa Rajmund Linzerrel és hatodik Hóman Lili az Airvent Lovasclub színeiben Isterrel.

A póni Nagydíj a Gubicza testvérpár sikerét hozta, győzött Gubicza Dorottya, a Varga Ménes lovasa, a magyar utánpótlás díjugratás nemzetközi szinten eddigi legeredményesebb pónijával, Zorro Van Den Vossentippel.

Második lett Tortuga nyergében Gubicza Sarolt. A harmadik Németh István tanítványa Aida nevű pónijával Bodnár Anabell. Negyedik helyen végzett Gubicza Dorottya második lovával, Quint Van De Groenheuvel, míg ötödik és hatodik helyen a Connemara lovasklub lovasa, Sáli Csenge végzett két pónijával, Fee Devottal és Shanbo Morninggal.

A Pulai Lovascentrumban a nagydíjak mellett megrendezték minden kategória kiskörét is, vasárnap reggel a pónik hiba-idős számát a Varga Ménes lovasa, Csizmadia Csenge nyerte Silver Angellel, megelőzve a Némethy Bertalan Alapítvány lovasát, Bodnár Annabellt Bugával és Egervári Attila tanítványát, Nyúl Veronikát, aki Vilit lovagolta.

A gyermek kiskörben taroltak a Kelet-magyarországi lovasok, győzött ezúttal is Duc De La Cour Furioso 17 nyergében Pecsora Amira, megelőzve a GSH Team lovasát, Fábián Johannát és Katinkát, valamint a hajdúböszörményi Szabó Dorinát és Waldot.

Ötvenhárman lovagoltak az ifjúsági kiskör 120 cm-es hiba-idős záró számában, ahol a kenesei Tamás Jázmin győzött Carismóval, megelőzve Bertók Viktor tanítványát, Gulyás Dominikot és lovát, a hűséges Bálfiút, harmadik helyen pedig Szotyori Nagy Kristóf lovasa végzett, Demeter Zsófia a rutinos, szürke Lamborginivel.

A verseny záró száma volt az U-25-ös 130cm-es kiskör, ahol a férfiaké volt a főszerep. Győzött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szuhai Péter a szürke Capulettel, 4 tizedmásodperccel megelőzve a castiliás Kovács Rolandot és lovát, Limited Edition C-t. Harmadik helyen a pénteki győztes páros, a kalafarmos Nagy Júlia végzett Királyhágóval.

 

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2020-06-29