Captain csapaté a győzelem a Hungarian Future Starson

Hírek

Tizenhárom csapat adta le nevezését a szombati napon, Balatonvilágoson megrendezésre került Hungarian Future Stars csapatversenyére. Három korosztályból, a gyermekek, ifjúságiak és U25-ös lovasok nagyköréből állhattak össze a csapattagok, amely izgalmas versenyt hozott. A győzelmet a Füzér Gábor által vezetett, Captain nevét őrző csapat nyerte meg. A két testvérpárból álló együttes tagjai, Reisz Fanni, Reisz Panna, Kiss Maja, Kiss Lizanna.

A második helyet a Vincze Cintia által vezetett Némethy Bertalanról elnevezett csapat szerezte meg, míg harmadik lett az elmúlt évtized egyik legeredményesebb magyar ugrólováról, Havannáról elnevezett csapat, melyet a kanca korábbi lovasa, Pirik Zsolt vezetett.

Az egyéni versenyszámokat a pónik kezdték reggel 8 órakor már egy kétfázisos versenyszámmal, amelyben nem változott az előző napi sorrend, győzött Antal Péter tanítványa, Csengery Dóra Myladyvel, második lett Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Munn Nicole Sára Jubellával, míg harmadik Csizmadia Csenge Silver Angellel.

A gyermek kiskört Duc De La Cour Furioso 17 nyergében Pecsora Amira Lara nyerte egy villámgyors második fázissal, megelőzve a GSH Team lovasnőjét, Fábián Johannát, aki a szürke Katinkát lovagolta, és a gyenesdiási Bódai Hannát, aki Quintanon ült.

Az ifjúági 115 cm-es kiskörben ezúttal is Finta Géza lovasa, Kókai Bálint nyert Bellával, megelőzve a BL Armentum lovasát, Tóth Balázst és pej kancáját, Cher M-t és a Medimp Plus lovasiskola lovasát, Tóth Kornéliát és Tabu De Ganadot.

Az U25-ös korosztály kiskörében négy lovas tudta a második fázist, harminc másodpercen beül hibátlanul lelovagolni. Győzött a castiliás Kovács Roland Limited Edition C-vel, megelőzve a Herczog dinasztia jelenlegi legeredményesebb lovasát, Herczog Annát, aki Tardoson ült. Harmadik lett Szuhai Péter a szürke Capulettel, míg negyedik Weinhardt Virág a szintén szürke Bognár Betlivel.

Nagyon szoros versenyt láthattunk a póni nagykörben, ahol a 100 cm-es, kétfázisos versenyben Pippo nyergében Szabó Zora nyert pár tizeddel megelőzve Gubicza Saroltot Tortugával és testvérét, Gubicza Dorottyát, aki a rutinos Zorro Van De Vossentippen ült.

A gyermek korosztályban a múlt heti kiskunhalasi Grand Prix-győztes mórahalmi Kiss Maja nyert Quipara Z-tel, megelőzve a Sion Security lovasát,  Magyar Balázst Balerinával és a Prosperes, Tóth Tamarát Rosi’s Paulával.

Az ifjúsági nagykörben a mai napon Simicska Anna ellenállhatatlan volt, aki Extase nyergében fölényesen utasította maga mögé a 22 fős mezőnyt.

Második lett Kovács Dóra tanítványa, Bognár Dóra, aki a rádiházi tenyésztésű Bohókáson ült, míg harmadik lett a pénteki győztes, Tóth Ninetta Quality Rose nyergében.

A verseny legmagasabb számát, az U25-ös nagykört 135 cm-es akadályokon rendezték. A győzelmet a vasárnapi kiskunhalasi U25 Grand Prix nyertese, Dömse Tamás szerezte meg a nagyszerű Conquistadorral, megelőzve a Colonado Lovasiskola lovasnőjét, Janik Annát, aki a pej Casht lovagolta. A harmadik helyen ezúttal Medáll nyergében a GSH Team lovasnője, Szabó-Máriás Sára végzett, megelőzve a Varga Ménes lovasnőjét, Vándor Zsófiát, aki a szürke Leopold Of Ballmoret lovagolta, míg ötödik helyen végzett a kiskunhalasi Reisz Fanni Carynával és hatodik lett a Pirik Farm lovasa, Alasztics Aliz Concordia HB nyergében.

Az első alkalommal rendezett Hungarian Future Stars vasárnapi napján a nagydíjak kerülnek megrendezésre. A versenyt a RiderLine Online Tv élőben közvetíti.

 

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2020-06-28