Szentirmai Péter legyőzhetetlen Bábolnán

Hírek

Június első hétvégéjén már nem zártkapus előírások között folytatódott Bábolnán a díjugrató szezon. Az országos verseny pénteki napján a 130 cm-es kétfázisost Szentirmai Péter nyerte Expresszel, megelőzve a belorusz színekben lovagló Lis Aleksandert és a hazai lovasklub lovasnőjét, Nagy Ritát.

A szombati hiba-idős, 135 cm-t is a Kisbéri Magán Ménes fehérorosz lovasa, Lis Aleksander nyerte a nemrég még a magyar válogatottban szerepelő, sárga Heuréka nyergében. A második helyet Castero nyergében is Lis Aleksander szerezte meg, míg harmadik lett a Prosper Lovasklub lovasa, Szotyori Nagy Kristóf.

Lis Aleksander-Heuréka

A vasárnapi 130 cm-en Cser Attila, a Canton Lovasklub lovasa nyert a tavalyi Tenyészverseny 6 éves győztesével, a pej Big Banggel. A további dobogós helyeket Szotyori Nagy Kristóf szerezte meg Horze Cym Carlsonnal és Timpex Jeremiással.

Cser Attila-Big Bang

A 140 cm-es Nyárköszöntő Nagydíjban egyedül Szentirmai Péter Expressz nyergében tudta Fodor István nemzetközi pályaépítő pályáját hibátlanul teljesíteni. Ez azt jelentette, hogy az Ácsi Kinizsi profi lovasa kiemelkedő teljesítménnyel kezdte a 2020-as versenyszezont, hiszen mindkét hétvégén Expressz nyergében az első helyen végzett. A nagydíj másodikja Pirik Zsolt lett Centadinával, míg harmadik Cser Attila Sedrickkel.

Szentirmai Péter-Expressz

Folytatás Bábolnán június 30. és július 2. között egy hétköznapi versennyel és a július 9-12. között megrendezendő Grand Prix fordulóval.

Fotó: Tokodi Tícia, Budai László

Last modified: 2020-06-10