82 nap után újra szólhat a csengő a magyarországi díjugrató versenyeken

Hírek

Március 8-án – még fedettpályán – volt az utolsó versenynap a hazai lovaséletben. Azóta, a koronavírus járvány miatt, hosszú szünet következett, ami most, május 29-én véget ér.
Az elmúlt hetekben már lehetett érzékelni, hogy a díjugrató társadalom nagyon várja az újrakezdést, hiszen megsokszorozódott az igényelt licenszek száma, a héten kiadták az ezredik versenyengedélyt is.

Péntek reggel hat helyszínen 670 lovas 1020 lóval kezdi meg a 2020-as szabadtéri szezont. A szakági vezetés célja volt, hogy ne túlzsúfolt versenyekkel kezdődjön az évad, így a régiós elosztással sikerült arányos nevezéseket kialakítani.

Kiemelten fontos, hogy a zártkapus versenyek előírásait a versenyrendezők, lovasok, regisztrált személyek betartsák, ami az egészségünk védelme mellett versenysportunk létét is szolgálja. Bábolnán, Kecskeméten, Kiskunhalason, Szilvásváradon, Simonpusztán és Balatonvilágoson most az ország szeme, éljünk a lehetőséggel, hiszen sok más sportággal szemben a mi sportunk zöld lámpát kapott!

Last modified: 2020-05-28