60 évesen szerezte meg első VK-győzelmét a norvég díjugrató

Hírek

A lovaglás valóban olyan sport, ahol a kor nem számít, ezt igazolja a norvég Geir Gulliksen göteborgi VK-győzelme is.

A Longines Díjugrató Világkupa-sorozat Nyugat-európai Ligájának svédországi fordulójában győzelmet arató norvég lovas hat hete ünnepelte 60. születésnapját. Pályafutása során tíz Európa-bajnokságon, négy világbajnokságon, három világkupa-döntőn és egy olimpián lovagolt, mégsem sikerült igazán átütő sikert elérnie és az élmezőnyben végeznie. Lova az a 14 éves Vdl Groep Quatro volt, akit 2017-ig Maikel van der Vleuten lovagolt.

Az összevetésbe öt páros jutott be. Gulliksen másodikként lovagolt az arénába és Quatroval hibátlanul teljesítették a pályát 45,75 másodperc alatt. Egyedül a mindössze 22 éves svájci Bryan Balsiger és 13 éves lova, Twentytwo des Biches tudta megközelíteni teljesítményüket, de 46,45 másodperces hibátlanjuk csak a második helyre volt elég. A legjobb négy hibapontos pályát Kevin Staut és For Joy van’t Zorgvliet mutatta be 44,51 másodperces időeredménnyel. A negyedik helyet Olivier Philippaerts és Legend of Love, az ötödiket pedig Rolf-Göran Bengtsson és Cassilano szerezte meg.

Gulliksen bizonyára az eredményhirdetésre is még sokáig emlékezni fog. A talán kissé túlságosan is energikus Quatro ugyanis egy szaltóval kényszerleszállásra késztette lovasát. Gulliksen jókedvét azonban ez nem árnyékolhatta be, hamar talpon volt és nevetve hagyta el a pályát.

G Gulliksen FEI1200 2

A Longines Díjugrató Világkupa-sorozat döntőjére április 15-19. között kerül sor Las Vegasban.

Forrás: St.Georg
Fotó: FEI /Satu Pirinen

RiderLine

Last modified: 2020-02-25