Nemzetek Díja győztes a Csibi Zsófia, Takács Petra, Csetényi Lea, Simicska Anna összetételű fiatal lovas válogatottunk

Hírek

A csehországi Zduchovicében péntek délután rendezett 145 cm-es, kétfordulós Nemzetek Díjában nem a magyar a magyar válogatott volt a fő favorit.

A csapatverseny első fordulójában Pirik Zsolt válogatottja nyolc hibaponttal fordult rá a második körre. Az ellenfelek, németek, dánok, olaszok, svájciak lengyelek, csehek rendre hibáztak, míg a magyar lányok csodálatos hibátlanokat lovagolva, nulla hibaponttal zárták a második felvonást. A magyar fiatal lovas válogatottból Németh István tanítványa, Simicska Anna Hamanta B-vel két gyönyörű hibátlant, Lóránt Attila lovasa, Csetényi Lea Hámorral az első körben teljesített hibátlan után a második körben egy érdekes helyzetbe kerülve a tizenegyes számú okszernél, a középső rudat verte, ami a szabályok szerint nem hiba, így a 19 éves lovasnő a lovassportban értékes dupla hibátlannal teljesített. Janik Attila tanítványa, Csibi Zsófia Voodoo Fire-el nyolc és hibátlan ment, míg negyedik lovasunk, Takács Petra elsőként Kaffino By Borisszal teljesítette mindkét fordulót.

A számolgatások után óriási örömünkre nyolc hibapontos összteljesítménnyel a magyar díjugrató fiatal lovas válogatott állhatott fel a dobogó tetejére a zduchovicei dombokon és a tiszteletükre szólhatott a magyar himnusz.

Last modified: 2023-04-22