Czékus Zoltán hibátlan az arezzoi nagydíjban

Hírek

Az olaszországi Arezzoban rendezett Toscana Tour versenysorozat második hetében szép magyar sikerek született. A háromcsillagos 150 cm-es nagydíjban világkupa döntős lovasunk, Czékus Zoltán Riccolával hibátlanul teljesített az alappályát majd az összevetés után a helyezettek között végzett. Kétszeres magyar bajnokunk másik lovával, Castroval is nagyszerűen szerepelt, a 140-145 cm-es számokban hibátlanul teljesített.

Az arezzoi verseny első hetében Vándor Zsófia volt a legjobb magyar lovas, aki Leopard Of Ballmore nyergében a 140 cm-es versenyszámokban kétszer is nulla hibaponttal lovagolt.

Arezzoban a póni számok után is szólhatott a magyar himnusz, hiszen szombaton Gubicza Sarolt Evye Quatre Saisons nevű pónijával végzett az első helyen a 120 cm-es számban, míg testvére, Gubicza Dorottya Quint van de Groenheuvel-el a 110 cm-en szerezte meg a győzelmet.

Az idei korosztályos Európa-bajnokság színhelyén, az olaszországi, Gorla Minoreban rendezett versenysorozat első hetében már a magyar utánpótlás válogatott lovasok is starthoz álltak. Az ifjúsági korosztályban Mécs Emma PM Chaccerával és Aurorával ért el helyezéseket, míg a gyermekek közül Bodnár Annabell Comedy Starral és Fábián Johanna Chabal TH nevű lovával a 125 cm-es pályákon végzetek a legjobbak között.

Az ifjúsági válogatott lovasa, Ács-Heibl Ágnes tanítványa, Tóth Balázs, a franciaországi, Cagnes-sur-Merben versenyzett, ahol az első héten egy harmadik és egy ötödik helyezést, a második héten egy hetedik helyezést szerzett 130 cm-en Rolfs Royce nevű lovával.

Last modified: 2023-04-03