Pius Schwizer nyerte a somorjai nagydíjat

Hírek

A felvidéki Somorján Kelet-közép egyik legszebb fedeles lovardájában kéthetes nemzetközi versenysorozatot rendeznek. Nagy számú magyar lovas állt starthoz a négynapos versenyen, ahol a legmagasabb versenyszámokban, a Gold Tourokban az élmezőnyökben végeztek válogatottjaink. Mráz Tamás BN Silverrel a csütörtöki második helyezés és a pénteki világranglista pontot adó 145 cm-en  5. helyezése után négy hibaponttal ért célba a 145 cm-es nagydíjban, pénteken a kétszeres magyar bajnok Czékus Zoltán Castroval volt a Gold Tour harmadik helyezettje, aki szintén négy hibaponttal lovagolt át a célvonalon a Grand Prix-ben, míg Európa-bajnokunk, Weinhardt Virág Equest Cha Chával is négy hibaponttal teljesítette a nemzetközi verseny legmagasabb versenyszámát.

A verseny legeredményesebb lovasa a 62 éves svájci, Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, hét világkupa döntőn lovagló, Pius Schwizer volt, aki Cassalino nevű lovával a 26.300 Euró összdíjazású nagydíjat is megnyerte.

A magasabb számokban kiemelkedő magyar eredménynek számított még a vasárnapi Middle tour-ban Búza Krisztián győzelme Erlinával, a Silver Tourban Garezával a második helye.

A Big Tourban Budai Virág Baileys-szel, Mécs Emma PM Chaccerával, Vándor Zsófia Leopard Of Ballmore-ral, Mécs Emma PM Chaccerával és Bódai Hanna Cash-el nagyszerű hibátlanokkal értek el helyezéseket.

Teljes eredménylisták: http://www.ridersanddreams.sk/

Last modified: 2023-03-13