Budai Virág és ifj. Kövy András a legeredményesebb magyar lovasok a somorjai nagydíjakban

Hírek

Közel húsz országból, több mint száz magyarországi licenc-szel rendelkező lóval kezdődött meg, csütörtöktől a somorjai nemzetközi fedettpályás díjugrató verseny. A Global Champions Tour sorozatba tartozó somorjai fedeles lovardában, impozáns körülmények között versenyezhettek a lovak és a lovasok. A kétcsillagos verseny 145 cm-es, világranglista pontot adó nagydíjában a legjobb magyar teljesítményt az alappályán hibátlan pályával, ifj. Kövy András érte el Versandro nyergében.

Az egycsillagos, 135 cm-es nagydíjban Budai Virág sikerét hozta, aki Baileys nyergében az alappályán és az összevetésben is hibapont nélkül lovagolt, ami a negyvennégy indulós mezőnyből a második helyet jelentette a 23 éves versenyzőnek.

A bronze tour döntőjében Zárug Annamária Firefly-al harmadik lett, az ötéves lovak döntőjében második lett Message Me PSZ Alasztics Alizzal a nyergében. A hatéves lovak fináléjában Chesterfield győzött Krucsó Szabolccsal.

A verseny harminckét versenyszámában rendre eredményesen lovagoltak a magyar színekben versenyzők, részletes eredménylisták:

http://www.ridersanddreams.sk/

 

Last modified: 2022-10-31