A pénteki Nemzetek Díja ezüstérmek után megszülettek az aranyak a nagydíjakban Somorján

Hírek

Az ifjúsági kategória 135 cm-es nagydíjában öt magyar fiatal is hibátlanul lovagolta le az alappályát. Pályafutása eddigi legjobb eredményét elérve, CSIO nagydíjat nyert Lóránt Attila tanítványa, Mécs Emma a sárga, PM Chaccera nyergében.

A top 10-ben végzett a szintén hibátlan Csetényi Lea Hámorral és Tóth Balázs Rolfs Royce-szal és a Nemzetek Díjában dupla hibátlan, Kiss Lizanna Cojanoval.

A pónik nagydíja után is magyar himnuszt lehetett hallgatni a felvidéki Somorján. Csizmadia Csenge és Aisha-Amira szabadtéri szezonban harmadik nemzetközi nagydíját tudta megnyerni, hiszen az összevetésben magabiztosan utasította maga mögé lengyel és dán ellenfelét.

A CSIO gyermek kategória nagydíjában sem maradtunk magyar összevető nélkül. A rövidített pálya után hatodik helyen végzett Bodnár Annabell Ghandi-Enddel, hetedik lett Szikszai Lajos tanítványa, Horváth Katica Mária és új lova, Chillie Girl.

A somorjai nemzetközi verseny felnőtt kategóriájában is sikeres magyar teljesítményeket láthattunk, hiszen a kétcsillagos középkörben Prikler Szilárd Kovács Csaba, Coco Bongo Boy-jal remekelt, több helyezést is elért. Burucs Barna szinte minden kategóriában, ahol elindult, Conpeia-val, Akitoval és Dubai Dreams-szel volt nagyon eredményes. Több év után határon túli nemzetközi versenyen induló, Kárándi Imre is többször az élmezőnyben zárt. Az egycsillagos nagykörben Sopronyi Réka és Csetényi Lea hozta az eredményt, míg az amatőröknél Tompa Richárd és Opál versenyszámot is tudott nyerni. A fiatal lovak számában Burucs Barna a 6 éves Lo Sanctos van de Suydersee-vel és az 5 éves Ronival volt eredményes. Az ötéves lovak fináléját összevetés után, a szürke Cornet’s Blue Sz nyergében ifj. Szuhai Gyula nyerte.

Eredménylista: https://online.equipe.com/en/competitions/50651

 

Last modified: 2022-09-12