Ifj. Lázár Zoltán és Jármy Vince a legjobbak között Belgiumban

Hírek

Öt napon keresztül a belgiumi Sentower Park csodálatos lovas komplexumában rendezett háromcsillagos nemzetközi díjugrató versenyen vett részt a magyar felnőtt díjugrató válogatott nagy része. A vasárnapi 155 cm-es nagydíjban ötvenhatan álltak starthoz, ahol ifj. Lázár Zoltán Diabloval az alappályán és az összevetésben is hibátlanul ugratott. Ifj. Lázár Zoltán a nemzetközi felnőtt szinten figyelemre méltó ötödik helyen lovagolhatott be az eredményhirdetésre. A 23 éves Ifj. Lázár Zoltán az NLSF program lovával a szürke, Chacco’s Kid PS-el is reményteljesen hibátlan pályákat ugratva zárta a nemzetközi versenyt.

Az NLSF Program másik fiatal lovasa, Jármy Vince is tündökölt Opplabeekben, hiszen pénteken két hibátlant ugratott és második helyen végzett JB Koronaőrrel a 150 cm-es, Longines világranglista pontot adó nagy számban.

Szombaton a nap legmagasabb, 150 cm-es körében, program lovával a sárga, Chinoubet PS-el két hibaponttal ötvennyolc indulóból a kilencedik helyen végzett. Jármy vasárnap a fiatal lovak, 140 cm-es fináléjában a nyolcéves, Chester Z apaságú, Carbon Girl Z-el két hibátlan után, negyvenkét indulóból a második helyen végzett. Jármy Vince a versenyen indult negyedik lovával, a Lovassport Nonprofit Kft. tulajdonában álló, Corbluecentával sem maradt siker nélkül, hiszen a vasárnapi 140 cm-es, kétfázisos versenyszámban, hibátlannal negyedik lett.

A belgiumi versenyen ifj. Kövy András először ült fel nemzetközi versenyen program lovára a neves fedezőménre, Continental Blue-ra, akivel az egycsillagos nagydíjban négy hibaponttal végzett, míg a budapesti CSIO legjobb magyar párosa, Horváth Balázs Quickchin Wh Z-el ezúttal nyolc hibaponttal lovagolta le a 155 cm-es nagydíjat.

A belgiumi verseny volt az első nagyszabású megmérettetés az NLSF Program keretei belül vásárolt fiatal lovaknak a nemzetközi terepen. A Lovassport Nonprofit Kft. tulajdonában álló lovak Final Message PS, Quandro Blue PS, Conlougano PS, Cornetto Du Lys, For Quick PS, Cassalandia PS, Carbon Girl Z, Corbluecenta mind tudtak reményteljes hibátlan pályákat teljesíteni.

Gratulálunk fiúk!

Eredménylista: https://online.equipe.com/en/competitions/49665

 

Last modified: 2022-08-08