Krucsó Szabolcsnak szólt a himnusz a Gold Tourban

Hírek

A második alkalommal megrendezésre kerülő Szilvásvárad Masters nemzetközi díjugrató verseny első napja a fiatal lovak számára kiírt 120-130 centiméteres versenyszámmal vette kezdetét a Scuderia Sonnevend díjáért. A starthoz álló közel 40 páros közül a Budapesti CSIO-n remekül szereplő görög versenyző, Angelos Touloupis volt a legjobb 6 éves lovával, a Kannan származású Kannandilloval. Második helyen Burucs Barna végzett Cougar Z-tel, megelőzve Técsy Attilát és a hazai tenyésztésű Mr. Brownt. Negyedik lett Burucs Barna másik lovával, LO Sanctos Van De Suydersee-vel, Kovács Henry és Honeymoon IC előtt.

Az ifjúsági korosztály részére kiírt, 125 centiméteres kétfázisos versenyszámban osztrák győzelem született Tobias Pfingstl jóvoltából, míg hazai tehetségeink, Bódai Hanna és az Európa-bajnokságról nemrég hazatérő Csetényi Lea végeztek a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokán. A helyezettek között végzett még haza részről Kisgergely Kata Csenge és Tavasi Eszter, mindketten hibátlan eredménnyel teljesítve a pályát.

A 25 év alatti lovasok részére kiírt 135 centméteres versenyszámban az eredmény papírforma szerint alakult, hiszen az Ifjúsági Európa-bajnokságok történetének egyik legjobb hazai eredményével büszkélkedő ifj. Szuhai Gyula egy hét pihenő után a megszokott formában folytatta a szezont, és rögtön győzelemmel indította a hétvégét Perthy Jackson nevű lovával. Második helyen egy szlovák versenyző, Michaela Jeskova végzett, a lengyel Monika Grundkowska és az osztrák David Moser előtt.  A további helyezéseket mind a hazai versenyzők, név szerint: Szabó-Máriás Sára, Tóth Balázs, Reisz Panna és Ádám Eszter gyűjtötték be a versenyszámban.

A verseny a Diamond Tour 145 centiméteres kategóriájával folytatódott, ahol osztrák lovasnak szólt a himnusz. A közönségnek ismerősen csenghet Gerfried Puck neve, hiszen minden hazai rendezésű nemzetközi verseny lelkes és nem mellesleg igen eredményes résztvevője. Most sem volt ez másként, hiszen az első és harmadik helyet is megszerezte ebben a versenyszámban. Egyedül Mráz Tamás tudta megszorongatni, aki Nagy Balázs lovával, BN Silverrel a második helyen végzett. Negyedik lett Burucs Barna és Dubai Dreams, míg Szuhai Gyula a hatodik és a hetedik Shiarado és Lawisangos nevű lovaival.

A csütörtöki nap záró versenyszáma a 140 centiméteres Gold Tour volt, ami Krucsó Szabolcs és Caruso győzelmével zárult. A Lettország színeiben Olimpián is versenyző Kristaps Neretnieks végzett a második helyen, megelőzve Dömse Tamást , Técsy Attilát és Burucs Barnát. A versenyzőknek gratulált Robert Fekar úr a versenybíróság képviseletében, valamint Cseri Dávid az Állami Ménesgazdaság igazgatója és Hetesy Nándor igazgató helyettes.

 Gold Tour helyezettjei:

1.      Krucsó Szabolcs – Caruso

2.      Kristaps Neretnieks – Ethos

3.      Dömse Tamás – Conquistador

4.      Técsy Attila – Nikidam Breaker

5.      Burucs Barna – Conpeia

6.      Ivaylo Bonev – Othello Van De Vlasbloemhoeve

 

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2022-07-28