Csizmadia Csenge, Juhász Léda, Debreceni Fanni a nagydíj győztesek a bábolnai utánpótlás kategóriákban

Hírek

Második alkalommal rendeztek Magyarországon póniknak nemzetközi versenyt. 115 cm-es nagydíjban egyetlen hibátlan teljesítmény született, Aisha-Amira nyergében a Prosper Lovasklub lovasnője, Csizmadia Csenge győzött.

A Varga Méneses Gubicza Dorottya és Quint Van De Groenheuvel szerezte meg a második helyet és a zduchovicei CSIO póni nagydíjának győztes párosa, Sophie Urbanovát Kalpyso „R” Van Het Juxschot nevű pónijával a harmadikat.

A bábolnai nemzetközi verseny gyermek, 120 cm-es nagydíjában két hibátlan lovaglást láthattunk az alappályán, amely után az összevetés igen szoros versenyt hozott. Először jött Horváth Katica Mária Ózonnal, aki egy villámgyors hibátlant lovagolt, őt követte a verseny pályafutását idén kezdő, 12 éves, prosperes, Juhász Léda és a szürke, Rádiháza Generális, aki egy tized másodperccel még gyorsabban tudott lovagolni, így övé lett a győztesnek járó dísztakaró. A gyermek nagydíj harmadik helyezettje Sáli Csenge lett Jácinttal.

 

A 135 cm-es U25-ös nagydíjban három hibátlan teljesítményt láthatott a jelenlévő nézőközönség és az online közvetítést figyelők. Következett az összevetés, ahol viszont már nem volt verőhiba nélküli lovaglás. A mostanában kitűnő teljesítményt mutató, Debreceni Fanni és kancája, DB Variette győzött és az eredményhirdetésen neki gratulálhatott Rozmán Ferenc a Bábolnai Lovaskör elnöke, Schlezák Melinda versenybíró és Szotyori Nagy Kristóf a Díjugrató Szakág elnöke.

Németh István 15 éves tanítványa, a gyenesdiási, Bódai Hanna és a rutinos, Cash lett a második.

Utolsó összevetőként starthoz álló mórahalmi, Kiss Lizanna ezúttal az utolsó kék-fehér okszert verte le, így ma harmadik helyen vágtázhattak a tiszteletkörben.

A negyedik az alappályán két hibaponttal teljesítő békéscsabai, Plavecz Szabrina a szürke, Joy-al. Ötödik a leggyorsabb négy hibapontos lovas, az Airventes Lehotai Máté és PM Tamerlane, hatodik Janik Anna és Castero.

Gratulálunk a győzteseknek és helyezetteknek!

A bábolnai nagydíj világkupa versenyszáma a Digi Sport 1 műsorán 21.00 órakor kerül felvételről közvetítésre.

 

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2022-06-12