Mráz Tamás második a somorjai nagydíjban

Hírek

Gyönyörűszép eredményekkel záródott a somorjai kétcsillagos nemzetközi díjugrató verseny.  Vasárnap a füves nagy pályán megrendezett 145 cm-es nagydíj alappályájában a felvezető napok nyerő lovasai, Mráz Tamás és Dömse Tamás is bekerültek a négy fős összevetésbe. Fiatal tehetségeink a rövidített pályán sem hibáztak és minimális különbséggel maradtak le a győztes az osztrák, Christian Rhombergtől, aki mögött BN Silver nyergében Mráz Tamás lett a második, Dömse Tamás Conquistadorral a negyedik.

A somorjai nagydíj helyezettjei közé még az alappályán négy hibaponttal lovagló Szuhai Gyula került be a sérülése után visszatérő Lawisangos-szal.

A somorjai nemzetközi verseny szombati napján a középkör fináléja volt kijelölve ifjúsági válogatottunk kvalifikáló versenyszámként.  Egyetlen magyar lovas hölgy Lóránt Attila tanítványa, Csetényi Lea és a hortobágyi tenyésztésű, Hámor tudta verőhiba nélkül, kis időtúllépéssel lelovagolni az igen nehéz 140 cm-es pályát. Ifjúsági lovasaink közül a helyezettek közé került még Gáncsos László lovasa, Kisgergely Kata Csenge Bizar VDL és négy hibaponttal ért célba, Ferencz Dalma Mercedes Corradaval.

A szombat reggel a középkör döntője volt a gyermek csapatunk válogató száma, ahol magabiztos magyar siker született. A 130 cm-es hiba-idős elbírálásban Szuhai Rodrigo brillírozott JayJay-el megszerezte a győzelmet, Cornettel a második helyet. A gyermekek számára magas és technikás pályán három válogatottunk tudott még hibapont nélkül célba érni, a csehországi Nemzetek Díja győztes csapatból Bodnár Annabell It’s a Gamble és Hermann Zsófia LNS Cassiana, továbbá a 2021-es év bajnok párosa, Kiss Maja és Quipara Z.

Eredménylisták: https://online.equipe.com/en/competitions/47442

 

Last modified: 2022-05-08