Kalán Eszter az egyetlen hibátlan a bábolnai Évadnyitó nagydíjban

Hírek

Csütörtöktől vasárnapig rendezték a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok versenypályáján az Évadnyitó országos díjugrató viadalt. Bábolnán, ahol közel 350 éve a ló játssza a főszerepet most sem csalódtunk, hiszen a Bábolnai Lovaskör csapata egy jól szervezett versennyel kezdte a szezont. Bönde Ferenc a versenybíróság elnöke és Fodor István pályaépítő gondoskodtak arról, hogy minden szabály be legyen tartva és lovagolható pályák várják az ország, szinte minden részéről nevezett lovasokat. Vasárnap kora délután rendezték a verseny legmagasabb, 140 cm-es versenyszámát, ahol egyetlen hibátlan pályát láthatott a nagyszámú közönség. Az első helyet a Cseszterlint lovasklub lovasnője, Kalán Eszter szerezte meg Garezával.

A további helyezettek mind négy hibaponttal végeztek, köztük az idő döntött, második ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal, harmadik Bognár Dóra CalliTop, negyedik Szentirmai Péter Express, ötödik holtversenyben Szuhai Rodrigo Cornet és Budai Liza Clourina PS-el, hetedik Zárug Gyula Confidence.

A szombati versenynap a Szuhai testvérekről szólt, hiszen a legmagasabb 135 cm-es versenyszámban Szuhai Rodrigo és Jay Jay volt a leggyorsabb hibátlan, megelőzve bátyját, Ifj. Szuhai Gyulát és Perthy Jacksont.

Harmadik helyen a Foltin lovasklub lovasnője, Ács-Heibl Ágnes végzett a szürke, Triple X-szel. A pénteki legmagasabb versenyszám 130 cm-es, hiba-idős megmérettetés a román színekbe versenyző, Zárug Gyula sikerét hozta, aki Messenger Blue Sz-t lovagolta.

Második helyen a Prosper lovasklub versenyzője, Szotyori Nagy Kristóf végzett Gidran Razbeg Mytoccal, míg harmadik az ácsi, Szentirmai Péter Expresszel.

Az Évadnyitó díjugrató verseny a Sonka fesztivállal és a nemrég megnyílt strandfürdő szolgáltatásaival színesítette a hangulatot a hűvös időjárásban.

Folytatás Bábolnán csütörtöktől a Grand Prix sorozat első állomásával.

Részletes eredménylista: https://dijugratas.hu/#/Event/Info?eventId=15418&competitionId=10

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

 

Last modified: 2022-04-11