Genf ismét a világ legjobb fedettpályás lovas versenye

Hírek

Az elmúlt évtizedekben rendszerint, szabadtéren a németországi Aachent, fedettpályán a svájci, Genfet válasszák meg a világ legjobb lovas versenyeinek helyszíneként. Az egy év koronavírus által okozott szünet után, bár maszkban, de közel negyvenezer néző látogatott ki a genfi Palexpo csarnok négynapos nemzetközi lovas versenyére, hogy megérezze az egyedi atmoszférát. A verseny péntek estéje a díjugrató sport csúcsát hozta, hiszen a sportág jelenlegi két legjobb páros döntötte el a Top 10 versenyszám végkimenetelét. A világranglista első tíz helyezettjének rendezett 160 cm-es, összevetéses versenyszámban a novemberi, prágai Global Champions Tour Play Off győztes párosa, a svéd, Henrik Von Eckermann mindent egy lapra feltéve gyors hibátlannal ért célba, King Edwarddal.

A győzelemhez ez most nem volt elég, hiszen jött a tokiói olimpiai egyéni bajnoka, az angol Ben Maher a sárga Chacco-Blue apaságú, Explosion W-vel két másodperccel gyorsabb hibátlannal lovagolt át a célvonalon, ami ismét egy nagy győzelmet jelentett.

Vasárnap délután a Rolex nagydíj győztese, 330.000 svájci Frankot, átszámítva körülbelül 120 millió Forintot vehetett át az eredményhirdetés után. Az összevetésben a pár évvel ezelőtti győztes, az amerikai Kent Farrington Gazelle-el alig lekövethető sebességgel lovagolta végig a Grand Prix összevetését, de az utolsó Rolex okszert verte. Elérkezett Svájc legismertebb lovas dinasztiájának jelenlegi álló csillaga, Martin, aki a kilenc éves, szürke Leone Jei-val a leggyorsabb hibátlannal mindent vitt, így elérte, hogy a Palexpo csarnokban, maszkban szurkoló teltház felállva tapsoljon.

Last modified: 2021-12-13