Krucsó Szabolcs a lányok előtt

Hírek

A Ssang Yong Mesterek Tornája nemzeti, kiemelt, díjugrató verseny 140 cm-es nagykörében Krucsó Szabolcs tudta Agropoint Con Lordannal a leggyorsabban teljesíteni Erdélyi Magdolna pályáját, így övé lett a győzelem.

Mögötte a magyar válogatott hölgyek végeztek, a kiskunhalasi Weinhardt Virág Equest Cha Cha-val, a Pirik Farmos Alasztics Aliz Concordia HB-val és a pénteki győztes, mórahalmi Kiss Lizanna Agropoint Cojanoval. Ötödik az alappályán egy hibaponttal célba érő, Horváth Balázs, hatodik a két hibapontos Vándor Zsófia, míg hetedik a legjobb abszolút időt elérő, négy hibapontos badacsonyi, Mráz Tamás.

A felnőtt kiskör versenyszámban mindösszesen hárman tudtak mindkét fázisban hibapont nélkül célba érni, a győzelmet a Winkler Sportegyesület versenyzője, Zárug Gyula szerezte meg Action Boy nyergében. Második a Gerber Birtok lovasa, Babinszki László és Kíra, harmadik a Laguna Lovasklub lovasnője, Lukács Zsófia és a szürke, Nabab Girl.

Az U25-ös korosztály nagykörében sem történt meglepetés, Alasztics Aliz tudott egyedül hatvan másodperc alatt célba érni, így győzött, új lovával, a sárga Duchéval. Második helyen végzett, ugyanúgy, mint pénteken Tóvári Eszter a sáripusztai tenyésztésű Indigóval, míg harmadik a Szilágyi Lovasclub lovasa, ifj. Szilágyi Sándor Márk és a rutinos, Georgie’s Valentin.

Tizenkilenc lovas állt starthoz az U25-ös korosztály 120 cm-es kiskörében. A győzelmet Aurora nyergében a Pasaréti Honvéd Sport egyesület lovasnője, Mécs Emma szerezte meg, második, a pénteki győztes, Kurnyák Ágnes tanítványa, Kincsem Royal Flush nyergében, Nagy Júlia. A versenyszám harmadik helyezettje, a lovastusa válogatott tagja, Pataki Anna Klára és Lennard.

Nem történt meglepetés az ifjúsági korosztály nagykörében, a 125 cm-es versenyszámot Kiss Lizanna nyerte, a családja által tenyésztett Cloéval. Második helyen Lóránt Attila lovasa, Mécs Emma került a nagyszerű, sárga kancájával, PM Chaccerával, míg harmadikként Jakab-Tóth Kornélia lovagolhatott be az eredményhirdetésre Tabu De Ganad hátán.

A szombati versenynap első győztese, a Prosper Lovasklub lovasnője, Gimesi Lorena volt, aki Timpex Fegyenccel nyerte meg az ifjúsági kiskör kétfázisos számát. Második lett Katona Blanka Coco Chanel L, míg harmadik Janik Attila tanítványa, H. Nagy Emma és Quintana.

Igazán élvezetes volt a pónik versenyszáma, ahol öt páros jutott az összevetésbe. A champion lovasé, Gubicza Dorottyáé lett az első két hely, Zorro Van De Vossentippel és Quint Van De Grovenheuel-lel. A teljes családi sikerhez, nővére, Gubicza Sarolt járult hozzá harmadik helyével Tortugával.

Az esti Vip Tour-ban tizenhárom lovas került az összevetésbe, ahol hárman tudtak negyven másodperc alatt hiba nélkül lovagolni. A versenyszám győztese Merényi Réka Panna a szürke, Hermionéval, második a Varga Ménes lovasa, Markovich Lili és Casmaron, harmadik a Somló és Térsége lovasklub versenyzője, Horváth Tímea és Dorka.

A versenynap végén a gyermek korosztály lovasai vehették birtokba a Világosi Lovascentrum nem rég elkészült fedeles arénáját, ahol a 12-14 év közötti lovasok, 110 cm-es, hiba-idős versenyszámban dönthették el ki lesz a szombat este legjobbja. A gyerekek versenyszámban nem született meglepetés, hiszen a GSH Lovasklub lovasnője Pecsora Amira Lara Chacco Boy-jal ezt a versenyszámot is megnyerte, megelőzve Nagy Attila tanítványát, Bálint Hanga Sárát és Balou Chin Chin K-t. Századmásodpercre azonos idővel, harmadik helyen Gubicza Sarolt és a Némethy Bertalan Alapítvány lovasnője, Bodnár Annabell lovagolhatott be az eredményhirdetésre.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-11-14