Challenge kupa győztes a magyar gyermek válogatott

Hírek

A hollandiai Kronenbergben ma rendezték a Nemzetközi Lovassport Szövetség gyermek Nemzetek Díjának Challenge kupáját. Hat nemzet válogatottja állt starthoz a CSIO versenyen és a Szabó-Máriás Sára által vezetett magyar gyermek négyes megnyerte a versenyt.

A magyar csapat nyolc hibaponttal végzett mögöttünk a német, lengyel, svájci, ír és a cseh országok legjobb gyermek lovasai végeztek. Csapatunk első embere, Szuhai Rodrigo Jayjay-el és a harmadiknak startoló, Pecsora Amira Lara Chacco-Boy-jal négy-négy hibaponttal, Kiss Maja Quipara Z-el nyolc hibaponttal segítette a csapatot. Az ifjúsági országos és Európa-bajnoki címek után ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal ismét bizonyította különleges képességét és befejező emberként hozta a hibátlant a díjugrató sportnak, ami nélkül nem léphettünk volna fel a dobogó legfelső fokára.

A hollandiai CSIO versenyen lovagló gyermek válogatottunk egyéni lovasa, Tavasi Eszter a délelőtti kétfázisos versenyszámban lett második, Chavoltus nyergében.

Gratulálunk a magyar gyermek válogatottnak, az edzőknek, köszönjük a támogatást a szülőknek, hajrá magyar utánpótlás sport!

Last modified: 2021-09-25