Kiss Maja folytatta a családi hagyományt megnyerte a gyermek országos bajnokságot

Hírek

A gyermek országos bajnokság történetében rekord létszámú páros állt starthoz a korosztály legrangosabb nemzeti versenyén. A magas létszám mellett a magyar díjugrató sport legeredményesebb kor csoportjában, a gyermekeknél, jól képzett lovak és edzők által jól képzett lovasokat láthatott a bábolnai közönség. Egyedül a mórahalmi Kiss Maja Quipara Z-el tudott négy pályán keresztül hibátlan maradni, így folytatta a családi hagyományt és haza vihette a bajnoki aranyérmet.

Négy lovas vetett össze a második harmadik, negyedik és ötödik helyért. Villámgyors lovaglásokat lehetett látni, amely után az ezüstérmet, Szabó-Máriás Sára tanítványa, a GSH Team lovasa, Pecsora Amira Lara nyakába akaszthatták, akinek lova, a nagyszerű Chacco Boy volt.

Az összevetés utolsó kék okszerét verő, Jayjay nyergében a diósgyőri Szuhai Rodrigoé lett a bronzérem, aki a végig kitűnően összpontosító Prosperes, Tavasi Eszter Audrey Pins párost előzte meg, míg ötödik lett Németh István, gyenesdiási tanítványa, Bódai Hanna és Quintano.

A gyermek országos bajnokság hatodik helyezettje, Magyar Balázs, hetedik, Müllner Anna, nyolcadik Fábián Johanna.

Fotó: Tokodi Tícia Tic Fotó

Last modified: 2021-09-19