Szuhai Péter a leggyorsabb Tanjával

Hírek

Csütörtökön 9 órakor elkezdődött a 2021. évi FIAT Országos Bajnokság. Először a Bábolnai Ménes versenypályájára a gyermek kategória fiataljai lovagolhattak. A tizenegy ugrásos elődöntőben Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő feladatait nyolc páros tudta hiba nélkül teljesíteni. A hiba-idős versenyszámban az utolsónak startoló, Prosper lovasklub színeiben versenyző, Tavasi Eszter győzött Audrey Pins-szel, megelőzve a diósgyőri, Szuhai Rodrigot és szürke lovát, Jay Jayt. A szoros versenyben harmadik lett a mórahalmi Kiss Maja Quipara Z-el, míg a további helyeken az eredményhirdetésen Both Petra, Magyar Balázs, Fábián Johanna és Pecsora Amira lovagolhatott.

Az ifjúsági lovasok C szabály szerinti elődöntőjében nem született meglepetés, első lett az idei gyermek Európa-bajnok, ifj. Szuhai Gyula, aki 14 évesen az ifjúsági korosztály választva, Perthy Jacksonnal lovagolt. A második, harmadik, negyedik és ötödik helyen, Janik Anna Casteroval és Cash-el, Kiss Lizanna Agropoint Cojanoval és Cloéval végzett. A hatodik helyen a Prosper lovasklub színeiben versenyző, Hegedűs Adél végzett Timpex Gondolával, míg a hetedik és nyolcadik helyért, Csetényi Lea és illés-Tóth Lotti fogadta a gratulációkat Juhász Tibortól, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagjától.

A fiatal lovasok vadászugratásában jelentős fölénnyel nyert, Réti Dávid tanítványa, az Equitania LC lovasnője, Plavecz Szabrina Aktussal, megelőzve a Vas megyei Bosits Boglárka Caremos párost. Harmadik lett Bognár Dóra Calli Toppal, negyedik Ódor Evelin, ötödik Füzér Zsófi.

A felnőtt díjugrató országos bajnokságon, ahol egy vadonatúj FIAT személygépkocsi a tét, harminckilenc páros tudott az elődöntőben starthoz állni. A mezőny elején startoló, még csak 20 éves Szuhai Péteré lett a győzelem, aki villámgyors hibátlannal nyerte az elődöntőt Tanja nyergében. Második és harmadik helyen is a fiatal lovas válogatott tagjai végeztek, nem egész egy másodperccel a győztes időtől lemaradva, második helyen Dömse Tamás végzett Conquistadorral, míg harmadik a nap legjobb hölgy lovasa, Alasztics Alíz és Concordia HB. A negyedik hely az öt évvel ezelőtti bábolnai bajnokság aranyérmesének, ifj. Szabó Gábornak jutott ezúttal Valentina By Boris-szal, mögötte ötödikként, Buza Patrik Zoltán végzett a szürke, Clintusszal és hatodik a badacsonyi, Mráz Tamás, Nagy Balázs lovával, BN Silverrel, hetedik helyen is egy fiatal lovas, Jármy Vince JB Koronaőrrel.

Folytatás Bábolnán pénteken 9 órakor az amatőr elődöntővel.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-09-16