Andre Thieme az Európa-bajnok

Hírek

A volt Kelet-Német régióból származó Andre Thieme a 11 éves mecklenburgi tenyésztésű DSP Chakairával meg tudta nyerni a hazai közönsége előtt a felnőtt Európa-bajnoki aranyérmet. Mint mindig, most is izgalmas versenyt hozott a finálé, ahol a németországi Riesenbeckben Ludger Beerbaum lovas komplexumának, füves arénájában teltházas közönség előtt lovagolhattak a döntőbe jutott versenyzők. Vastaps fogadta Andre Thiemet, amikor átlovagolt a második forduló célvonalán és 6,84 század hibaponttal megérdemelten lett övé a bajnoki cím.

Ezüstérmes az előző kontinensviadalok és világbajnokság érmese, a svájci Martin Fuchsot 9,31 hibaponttal, aki most nem Clooneyt, hanem egy másik szürkét, a kilencéves Leone Jeit lovagolta. A riói és tokiói olimpiai egyéni ezüstérmes, a 2017-es Európa-bajnok, a svéd Peder Fredricson szintén egy szürkét, a 15 éves Catch Me Not S-t lovagolta, akivel tizenöt századdal a második helyezett mögött, 9,46 hibaponttal lett bronzérmes.

 

Egyéni eredménylista: https://www.longinestiming.com/equestrian/2021/longines-fei-jumping-european-championship-2021-riesenbeck/resultlist_03I.html 

 

 

Last modified: 2021-09-06