Gubicza Dorottya címet védett, Bodnár Annabell maximális ponttal gyermek champion

Hírek

Elkövetkezett a 2021. évi díjugrató championátus záró napja, a szilvásváradi Lipicai lovas stadion arénájában, ahol ma rendezték a döntőket és a lovasok dupla pontokat kaptak.
A póniknál címvédés történt, ahol a póni kategóriában, mindig eredményes Varga Méneses lovas, Gubicza Dorottya és Quint Van De Groenheuvel ma egy szélvész gyors összevetéssel megnyerte a döntőt és 78 ponttal a championátust.

A döntő összevetésében az első ugráson hibázó, Bodnár Annabell és Aida a harmadik helyért járó 16 pontjával az összetettben felállhatott a dobogó második fokára, így Füzér Gábor tanítványa idén ezüstérmes lett.

A győztes lovasnő testvére, Sarolt a szürke Tortugával ma két hibátlant lovagolt, így második helyen végzett a döntőben és a harmadik pozícióban léphetett fel a dobogóra. A championátus további sorrendje, negyedik Sáli Csenge Shanbo Morning Mirah, ötödik Láng Veronika Pippo, hatodik, Marosváry Sára La Belle Der Noir.

Póni eredmény

Egy különleges verseny eredménnyel záródott a gyermek championátus döntője. Németh Zoltán nemzetközi pályaépítőnk pályáját hárman tudták hiba nélkül teljesíteni, így kezdődhetett az összevetés, ahol a közönség továbbra sem láthatott verőhibát. A harmadik helyen az Öregkő lovasklub lovasnője, Krepcsik Lara végzett Hermitage De La Motte nyergében. A díjugrató sportban ritkán, de előforduló helyzet állt el a gyermek döntőben, ahol az összevetésben a Prosper Lovasklub lovasnője, Nagy Zsófia Cherrel, a Némethy Bertalan Alapítvány lovasa és For The Momenttel századmásodpercre azonos 40,29 másodpercnél állította meg a fotocellás időmérő gépet, mindkét első lovas megkapta a győztesnek járó 20 pontot. Az összesített eredményben a dobogó tetejére maximális 80 ponttal Füzér Gábor tanítványa, Bodnár Annabell léphetett fel, akinek a nyakában Antalné Géczi Emese versenyigazgató, Hetesy Nándor a Szilvásváradi Ménes igazgató helyettese gratulált.

Sebák Andrea tanítványáé, Krepcsik Laráé lett az ezüstérem, a bronzérmet pedig Reider Balázs tanítványának, Csizmadia Csengének nyakába akasztották.

A gyermek championátus további helyezettjei, Nagy Zsófia, Kiss Johanna Janka, Hegedűs Laura Lili, Nagy Nóra, Fábián Olívia.

Gyerek eredmény

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2021-08-16