Szuhai Rodrigo hatodik győzelmét is bezsebelte a Szilvásvárad Mastersen

Hírek

A Szilvásvárad Masters szombati napjának záró versenyszámaként megrendezett U25  Grand Prix 140 centiméteren zajlott összevetéses elbírálásban. Mindössze hárman tudtak hiba nélkül lovagolni, így leggyorsabb négy hibapontos eredménnyel Szuhai Péter negyedik, illetve Plavecz Szabrina hatodik helyezése már biztos volt az összevetés előtt.

Elsőként a Lengyelországot képviselő Roza Koniecza állt rajthoz, aki egy verőhibát vétett. Őt követte ifj Lázár Zoltán, aki az utolsó akadályon hibázva, de gyorsabb időeredménnyel ért célba, így átvette a vezetést. Az utolsóként rajthoz álló, mindössze 14 éves ifj. Szuhai Gyula magabiztosan lovagolva a leggyorsabb időeredménnyel, és ráadásul verőhiba nélkül teljesítette az emelt magasságú pályát is Perthy Jacksonnal, így megérdemelten vihette haza a győztesnek járó serleget. A páros oszlopos tagja a gyermek válogatottnak, és évek óta a korosztályán felül versenyzik eredményesen, így nem volt meglepő, hogy fiatal kora ellenére a 25 év alatti lovasoknak fenntartott versenyszámban is győzni tudott. A díjakat Dallos Gyula örökös magyar bajnok és miniszteri biztos, Cseri Dávid az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója és Szotyori Nagy Kristóf a Díjugrató Szakág elnöke adta át a helyezetteknek.

Gyermek válogatottunk másik nagy reménysége, a 12 éves Szuhai Rodrigo is kiemelkedően eredményes volt az elmúlt évben, és folytatta ezt a sort ezen a versenyen is, hiszen hat győzelmet tudhat magáénak Chacco Boy és Timpex Gótika nevű lovaival. Magasan nyerte a VIP Tour döntőjét és a gyermek nagydíjat is, így hat győzelemmel és hét hibátlan pályával zárta a hétvégét, ezzel értékes pontokat szerezve, hogy megtartsa második helyét az összesített magyar ranglistán.

A VIP Tour fokozatos nehézségű elbírálásban zajlott, és a fent említett Szuhai Rodrigon kívül még hárman tudták a maximális pontszámot megszerezni. Így az időeredményt figyelembe véve Blaskó Nikolett végzett a második helyen, Volosinoczki Vanda és Kádár Attila előtt.

A 23 indulót számláló 120 centiméteres gyermek nagydíjban 8 hibátlan lovaglás született az alappályán, akik közül négyen tudták az összevetést is verőhiba nélkül teljesíteni. Szuhai Rodrigo időeredményét Fábián Johanna tudta leginkább megközelíteni, ezzel megszerezve a második helyet Alin Yazici és Müllner Anna előtt. Bódai Hanna, Eliza Cholakova és Sáli Csenge volt a további sorrend.

A Szilvásvárad Masters utolsó napja a Gold Tour döntőjével folytatódott 145 centiméteren, ahol Longines Világranglista pontokat is gyűjthettetek a helyezett lovasok A pálya rendkívül nehéz volt, méltó a kiemelt díjazásra, így sok lovas a versenyt feladni kényszerült. Csupán négyen tudtak hiba nélkül lovagolni, akik közül az Alpenspan Team tagja, Gerfried Puck végzett az élen Cigol Du Parsis Z nevű lovával, megelőzve válogatottunk két tagját, Czékus Zoltánt és Szuhai Gyulát akik fiatal utánpótlás lovaikkal, a 8 éves Carundyval és a 7 éves Shiaradoval érték el ezt az eredményt.

A Digi Sport 1 műsorán 22.05-kor felvételről közvetítés lesz a Szilvásvárad Mestersről.

Szöveg: Szalontai Virág

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2021-07-04