Alasztics Aliz és Janik Anna maradtak a Future Starsok

Hírek

A Ssang Yong Hungaran Future Stars verseny vasárnapja a címvédésekről szólt. Németh Zoltán technikás és nem könnyű pályákkal várta a résztvevőket. A legmagasabb 140 cm-re kiírt magasságon az U25-ös lovasok versenghettek, ahol hárman tudták hibapont nélkül lelovagolni az alappályát. Pirik Zsolt tanítványa, Alasztics Alíz idén sem engedte át másnak a győzelmi serleget és Concordia HB-val megvédte 2020-as címét, sőt másik lovával Chablisszal a második helyet is megszerezte. A harmadik hely másik Győr-Moson-Sopron megyei lovasé lett, Gráf Edina Nikolett Qui De Ganaddal vehette a képzeletbeli bronzérmet. Negyedik hely, az alappályát egy kis időtúllépéssel teljesítő Kiss Lizannához került, aki Cashflowt lovagolta. Az egyetlen négy hibapontos lovas, Budai Virág volt, aki Baileys-szel, az ötödik helyen végzett, míg a hatodik az ifjúsági válogatott tagja, Tóth Balázs Rolfs Royce-al.

Az ifjúságiak korúak 130 cm-es nagydíja után sem lehetett meglepetésről beszélni, hiszen győzött a címvédő, a favorit lovas Janik Anna ezúttal Castero nyergében. A hétfős összevetésben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lovasnője tudott a legkisebb fordulókkal, a leggyorsabban hibapont nélkül célba érni. Második helyen végzett Lóránt Attila lovasa, Mécs Emma a nagyszerű, sárga PM Chaccerával, míg a harmadik Janik Attila tanítványa, Csibi Zsófia Cool Conraddal. Ugyanúgy, mint két hete a bábolnai világkupa ifjúsági nagydíjában, most a Világosi Lovascentrumban is a negyedik helyet tudta megszerezni az Airventes Pataki Anna Dorottya és PM Cascavelle páros. Chacco nyergében Kiss Lizanna most ötödik lett, hatodik a gyermek válogatott tagja, Sándor Balázs által felkészített Magyar Balázs és lova, Aladin.

Hat lány és egy fiú lovagolhatott a gyermek nagydíj összevetésében, ahol az elsőnek induló Bódai Hanna folytatta idei remek formáját és Colianoval megnyerte a nagydíjat. A gyenesdiási Bódai Hannának az ismert televíziós műsorvezetőnő, Junior Prima Primissima díjas, Ördög Nóra gratulált. A 120 cm-re kiírt gyermek nagydíj második helyezettje Frányó Csenge lett Whiskey Del Tiglioval és harmadik az Antal Tanya lovasnője, Csengery Dóra Condor G-vel. A mórahalmi Kiss Maja ebben a nagydíjban a negyedik helyig jutott a szürke, Bob De Bouwerrel, ötödik a Cseszterlintes Müllner Anna új szürkéjével, Donna Clarával, míg hatodik Szabó-Máriás Sára tanítványa, Pecsora Amira Lara Big Banggel.

A pónik nagydíjában ketten vetettek össze és győzött Sáli Csenge Shanbo Morning Mirah nyergében. A nagydíj második és harmadik helyén a Gubicza testvérek végeztek, Tortugával és Zorro Van De Vossentippel.

A 105 cm-es, hiba-idős gyermek kiskörben magabiztosan győzött Szilágyi Zille Sára a Kenesei lovasklub lovasa, Krisztinnel. Második helyen egy kitűnő képet mutató páros végzett, Bodnár Annabell és új lova, It’s a Gamble. Ifj. Petrik Béla tanítványa, Milkovics Kata és Sweet Home lett a harmadik, míg negyedik helyre   a Prosperes, Hegedűs Laura került és a rutinos Berkenye. Ötödik lett Pál Hanna Iringó és hatodik Franyó Zsanett.

A vasárnap első versenyszámában a pónik kiskörében a Navetta LSE lovasa, Jung Lili és pónija, Archibald győzedelmeskedett.

A nap zárószámában az U25-ös, 130 cm-es kiskörben Alasztics Alíz folytatta remek teljesítményét és a nagydíj győzelem után itt is első lett Linea nyergében. Második helyen a Laguna lovasklub lovasnője, Lukács Zsófia végzett Nabab Girlell, megelőzve Tóvári Esztert és Katyusa M-et.

Jó volt látni a három és fél napos Ssang Yong Hungarian Future Stars versenyen, hogy van a magyar díjugrató sportnak erős utánpótlása. Köszönjük a versenyrendezést a Világosi Lovascentrum csapatának gratulálunk a győzteseknek, helyezetteknek és gratulálunk a ló tulajdonosoknak.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto,hu

Last modified: 2021-06-28