Bosits Boglárka nyerte a Tavaszi Nagydíjat Bábolnán

Hírek

A 2021-es szabadtéri díjugrató szezon második országos versenyét rendezték a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok versenypályáján. A 140 cm-es Tavaszi Nagydíj a programban szombat délután szerepelt. Fodor István által éptett pályán egyedüli lovasként a Vas-megyei, Bosits Boglárka tudott hibátlanul lovagolni, így Caremos nyergében megérdemeletlen vehette át Bönde Ferenctől, a Komáron-Esztergom megyei Lovassportért Egyesület elnökétől a győztesnek járó kupát.

A második helyen a BL Armentum lovasa, ifj. Szikszai Lajos végzett Ariane nevű kancájával, megelőzve a Prosper Lovasklub ifjúsági lovasát, Gimesi Lorenát és a sárga, Falkyriet.

A zártkapus országos verseny csütörtöki napján a 130 cm-es, kétfázisos számot ifj. Szikszai Lajos nyerte Arianeval, megelőzve Zárug Gyulát, aki a második és harmadik helyet Action Boy-jal és Dorisszal szerezte meg.

Igazán figyelemreméltó eredmény született a pénteki 135 cm-es összevetéses versenyszámban, ahol szülése után hetvenöt nappal visszatérő, Ács-Heibl Ágnes Nintendrával győzni tudott, megelőzve Zárug Gyulát és Action Boy-t. Horze Cym Carlsson nyergében ülő, Szotyori Nagy Kristófé lett a harmadik helyezés, aki a szombati 130 cm-es vadászugratásban Gidran Razbeg Mytoccal és Charthagosszal is megszerezte az első két helyet.

A legmagasabb versenyszámok fiatal lovas kategóriáiban első két nap az ifjúsági válogatottunk, Tóth Balázs jeleskedett, aki győzött Rolfs Royce-al és Nordsternnel.

A záró napon azonban hölgy győzelem született, első lett Gimesi Lorena és lova, Timpex Fegyenc.

A járványügyi előírásokat betartva fegyelmezetten sikerült az újrakezdés Bábolnán. Az idén 232 éves történelmi ménesünk főszerepet kap Magyarország díjugratásában, hiszen a tervek szerint júniusban világkupának, szeptemberben országos bajnoki döntőnek lesz a házigazdája.

 

Fotó: Kovács Petronella PetronellaFoto

Last modified: 2021-04-18