BIANCA BABANITZ ÉS HORVÁTH BALÁZS A SILVER ÉS A BRONZE TOUR GYŐZTESEI

Hírek

CSI**W Világkupa utolsó napja a 140 centiméteres Bronze Tourral vette kezdetét, ahol magyar siker született.

A versenyszám különlegessége, hogy fokozatos nehézségű elbírálásban zajlott, ami annyit takar, hogy a lovasok pontokat gyűjtöttek a sikeresen teljesített akadályok után. Az utolsó, tízes számmal jelölt akadály pedig alternatív volt. A versenyzők választhattak, hogy a normál magasságú ugrást választják-e a biztos 10 pontért, vagy helyette a 150 centiméteres jokerrel próbálkoznak, ami 20 pontot ér sikeres teljesítés esetén, máskülönben viszont ugyanennyi levonásra is kerül. Összesen tizenhatan érték el a maximálisan gyűjthető 65 pontot, így közöttük már az időeredmény döntött.

Több lovasunk is mindhárom napon a helyezettek között szerepelt, köztük Horváth Balázs, aki PM Quinterát lovagolta most az első helyre, és Mráz Tamás, aki Sáripuszta Indigóval lett a második. Mindkét ló a magyar tenyésztők munkáját dicséri.

A pénteki nap győztese, Szuhai Gyula végzett a harmadik helyen Chacco Boy nyergében, megelőzve az osztrák Bianca Babanitz-t és ifj. Máté Istvánt Stakkairaval.

A hetedik helyen végző Faluhelyi Ádám is mindhárom napon hibátlanul teljesített Noblesse VD Donkhoeve nevű lovával, így összesen öt hazai lovasnak gratuláltak ezen a díjátadó ceremónián.

Silver Tour 140-145 centiméteren zajlott kétfázisos elbírálásban. A verseny rendkívül szoros volt, hiszen sokan teljesítették a pályát hiba nélkül, így sokszor nüánsznyi különbségek döntöttek az egyes helyezések között. A győztes az osztrák Bianca Babanitz lett Game DK Z nevű lovával, megelőzve a Pataki Ménes versenyzőjét, Horváth Balázst, és a Nikidam Breakert lovagló Técsy Attilát.

Negyedik helyen végzett 5 századdal lemaradva a dobogóról Szabó-Máriás Sára fiatal kancájával, Medállal, majd őt követte csupán 2 századmásodperces különbséggel ifjúsági válogatottunk egyik legjobbja, Kiss Lizanna. Hatodik helyen pedig a lengyel színekben versenyző Przemyslaw Konopackinak gratuláltak.

130 centiméteres nyitott és U25 versenyszám közös lebonyolításban került megrendezésre, így vegyesen jöttek 25 év alatti és felnőtt lovasok a startlistán. A nyitott kategóriában nem történt meglepetés, hiszen Hegedüs Kristóf a korábbi napokon is dobogós volt, most pedig kettős győzelmet aratott N-Chacco’c Centoval és M-Celloval. Técsy Attila lett a harmadik, megelőzve Daniel Ionut Bucurt, Faluhelyi Ádámot és Mráz Tamást.

Az U25-ben Plavecz Szabrina mindkét lovával bejutott az összevetésbe, Fokkerrel az első, Wonder Van Hazelberggel pedig a negyedik helyet tudták megszerezni.

Második helyen végzett Ferencz Dalma Mercédesz, harmadikon Kiss Lizanna, ötödiken pedig Jármy Vince.

Leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Lehotai Máté lett a hatodik.

Tovább a részletes eredménylistákra >>

Fotó: Hajdu Krisztina – Lovasfotó.hu

Last modified: 2020-12-01