Championokat avattak Szilvásváradon

Hírek

A póni kategóriában az első forduló után a Varga Zoltán által felkészített Gubicza testvérek álltak az élen, és pozíciójukat egészen a végéig meg is őrizték. Gubicza Dorottya végzett az első helyen, Gubicza Sarolt pedig a másodikon.

 

Ifj. Néveri Imre tanítványa, az összevetésben harmadik helyen végző Csizmadia Csenge két helyet előre lépve az összesítésben is a harmadik helyen végzett, megelőzve az édesapja által felkészített Sáli Csengét. Ötödik lett Németh István tanítványa, Bodnár Annabell, hatodik pedig Ratatics Flóra, Bene Balázs felkészítésében.

A gyermek kategóriában nem született nagy meglepetés, hiszen az első fordulóban magabiztosan élen álló Szabó Dorina a maximális 80 pontot begyűjtve kétséget sem hagyott a győztes kilétéről. A Szabó-Máriás Sára által felkészített lovas Arvisurát lovagolta.

A szintén debreceni Hermann Zsófia megőrizte második helyezését, így Boros Sándor tanítványa a dobogó második fokára állhatott fel. Harmadik helyen Both Petra végzett Vincze Cintia felkészítésében, megelőzve Szabó Larisszát és Fábián Johannát. A póni kategória után a gyermekek között is helyezve lett Sáli Csenge, ezúttal a hatodik helyezettnek járó szalagot vehette át.

A serdülő B korosztályban az utolsó nap több változást is hozott az összesített ranglistában. A győztesnek járó 20 pontot Lóránt Attila tanítványa, Mécs Emma zsebelte be, ezzel átvéve a vezetést, és második helyre szorítva az első forduló legjobbját, Kelemen Zsolt Pétert. Garai Barnabás tanítványa, Kling Hanna végzett a harmadik helyen az összesítésben, megelőzve Kókai Bálintot és A Füzér Gábor által felkészített Pintér Zsófi Csengét. Demeter Zsófia végzett a hatodik helyen Szotyori Nagy Kristóf felkészítésében.

Az amatőrök között rendkívül kiélezett volt a harc, az első forduló után sok lovas állt pontegyenlőséggel. Az élen álló Bölecz Virág Ráhelt és Vajay Dórát mindössze egy pont választotta el, így izgalmas volt a két lovas csatája. Végül Füzér Gábor tanítványa megőrizte elsőségét a Varga Zoltán által felkészített Vajay Dóra előtt. Kircsi Kata végzett a harmadik helyen Sárkány Zsolt felkészítésében, megelőzve Tóth Sándort, Bondor Brigittát és Turóczi Laurát.

A legnagyobb fordulatok a Serdülő A kategóriában zajlottak, hiszen az éllovasok egytől-egyik hibáztak az utolsó nap alappályán, ezzel elesve a pontszerzéstől, így több lovas is nagy hajrában bekerült a végső helyezettek közé. Egy Komárom-Esztergom megyei lovas, Kiss Krisztina lett a bajnok Panka nevű lovával, megelőzve Kurnyák Ágnes tanítványát, Kacsó Júlia Csengét. Szapper Imre lovasa, Unterhuber Nóra végzett a harmadik helyen, negyedik helyre szorítva Sári Viktor tanítványát, Szöllősi Hajnalt. Rigó Gergő lett az ötödik, míg Zsidó Csaba tanítványa, Nyemcsok Hanna Dóra megnyerve az utolsó napot a hatodik helyen végzett.

A kétszeres utánpótlás champion, Ábrahám Zsófia most sem talált legyőzőre, pedig a Timpex Lovasklub versenyzője, Kovács Ádám végig a nyomában volt, de végül be kellett érnie a második hellyel. A korábbi serdülő champion, Lambertus Balázs végzett a harmadik helyen, megelőzve Nagy Júliát, Boda Csengét és Szigeti Elizát.

A felnőtt kategória két éve került bevezetésre, és nagy öröm, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Idén a többi versenyszám mellett, ebben a kategóriában is női bajnokot avathattunk, hiszen Ódor Enikő egyenletes teljesítményének köszönhetően magabiztos fölénnyel nyerte a pontversenyt. Második helyen Fodor Gábor végzett, a dobogó harmadik fokára pedig nagy hajrá után Kurnyák Ágnes állhatott fel. Réti Dávid egy pozíciót veszítve végül a negyedik helyen zárta a versenyt, megelőzve Szotyori Nagy Kristófot és a tavalyi championt, Mihucz Tibort.

A championatus végleges pontállása

Csapat championatus végleges pontállása

 

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere, a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2020-09-01