Május utolsó hétvégéjén zárt kapuk mögött indulnak újra a lovassport versenyek

Hírek

Május végén nyolc helyszínen országos díjugrató versennyel indul újra a versenyszezon, egyidejűleg a díjlovasok, majd június elején a fogathajtók és a lovastusázók számára is megrendezik majd az első versenyeket zárt kapuk mögött.

A Magyar Lovassport Szövetség április 30-án adott hírt arról, hogy elnöksége május 7-én ülésezik, hogy elemezze a Kormány intézkedéseit és megkezdje a zárt kapus lovassport versenyek rendezési feltételeinek a kidolgozását, illetve majd ez alapján felkéri a szakbizottságokat, hogy minden szakágra dolgozzák ki a versenyszezon indításának a tervét és a szakágspecifikus, zárt kapus versenyrendezési feltételeket.

„Az elnökségi ülés során az a döntés született, hogy a versenyszezon május 29-én indulhat újra zárt kapus versenyekkel.

Elsőként május 29-30-31-én, az ország nyolc kiemelt versenyhelyszínen kerül megrendezésre országos díjugrató verseny zárt kapuk mögött annak érdekében, hogy minden lovas lehetőséget kapjon az indulásra, de a versenyzői létszám megosztott legyen az egyes régiók között. A lovasok kizárólag abban a régióban versenyezhetnek, amelyik régióba egyesületük tartozik.

Ezt követően fokozatosan indul újra a díjugrató szezon. Júniusban Kiskunhalas, júliusban Bábolna, július végén pedig a Nemzeti Lovarda rendezhet majd Grand Prix fordulót. A Championátus, a Fiat OB és a Tenyészverseny is megrendezésre kerül, a Díjugrató Szakág hamarosan közzéteszi a módosított versenynaptárat.

Június elsejétől ismét tehetnek díjugrató rajtengedélyvizsgát a lovasok. Pünkösd hétfőn egyszerre négy helyszínen rendez vizsgát a Magyar Lovassport Szövetség, a tanév végét követően pedig hétköznapokon folyamatosan lesznek majd vizsgák. Mintegy tíz vizsgaalkalommal számolhatnak a lovasok és edzőik június folyamán.

Előreláthatólag az első díjlovas versenyek megrendezésére is május 29-én kerülhet sor, majd június elején a Fogathatjó és Lovastusa Szakágakban is kezdetét veheti a versenyszezon.

A Magyar Lovassport Szövetség összeállította a zárt kapus versenyek rendezésének alap feltételrendszerét, ez alapján felkérte a szakbizottságokat a szakágspecifikus előírások elkészítésére. A zárt kapus versenyek rendezésének alap feltételrendszere hamarosan elérhető lesz a Magyar Lovassport Szövetség weboldalán.” – közölte a Lovas Szövetség.

A következő napokban várhatóan elkészülnek és a lovasok, illetve a versenyrendezők számára is elérhetőek lesznek azok az alap, illetve szakágspecifikus ajánlások, melyek célja a versenyzők, illetve a verseny rendezésében résztvevők egészségének megóvása, illetve a módosított versenynaptárak is.

Fotó: Tokodi Tícia, Tic Photo

Forrás: RiderLine

Last modified: 2020-05-07