Lovas Világjátékok helyett két helyszínen lesz világbajnokság 2022-ben

Hírek

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) Moszkvában tartott közgyűlést november 16-19. között, ahol több fontos kérdésben is döntés született. Ezek egyike, hogy a nyolc szakág világbajnokságát egyetlen helyszínen felvonultató Lovas Világjátékok helyett 2022-ben két ország lesz a házigazdája a viadaloknak.

A FEI igazgatótanácsa november 16-i ülésén döntött úgy, hogy a díjugrató, a díjlovas, a para-díjlovas és a lovastorna világbajnokságot 2022 augusztusában a dániai Herning rendezheti meg. A város a közgyűlés ideje alatt is épp egy díjlovas világkupa selejtezőnek adott otthont, és 2013-ban itt került megrendezésre a díjugrató, a díjlovas, és a para-díjlovas Európa-bajnokság is.

A lovastusa és a fogathajtó világbajnokságot 2022 szeptemberében az olaszországi Pratoni del Vivaro rendezi meg. A FEI szóvivője szerint az 1998. évi Lovas Világjátékoknak és a 2006-os és 2010-es Egyesfogathajtó Világbajnokságnak otthont adó helyszín megfelelő egy ilyen magas szintű esemény megrendezéséhez.

A FEI főtitkára, Sabrina Ibáñez elmondta: „Amikor megnyitottuk a 2022-es pályázatot, olyan tervezetet vártunk, ami egy jobban menedzselhető eseményt tesz lehetővé egy már bevált helyszínen. Azáltal, hogy ezeket a multidiszciplináris bajnokságokat Herningnek és Pratoni del Vivaronak osztottuk ki, olyan házigazdákkal dolgozunk együtt, akik már rendelkeznek a szükséges tapasztalattal és a szükséges infrastruktúrával a világszínvonalú lovas bajnokságok megszervezéséhez. Több igazán kiváló pályázatot is kaptunk, de sajnos nincs több világbajnokságunk, amit szét tudnánk osztani, de nagyon reméljük, hogy ezek a kiváló szervezők a jövőben ismét pályáznak egy világverseny helyszínükön történő rendezésére.”

A FEI szóvivője szerint az igazgatótanács „egyhangúlag egyetértett” abban, hogy a távlovaglás és a reining ügyében a döntést elnapolják, amíg a mindkét szakág ügyében folytatott vita le nem zárul.

A 2022-es világbajnokság kvalifikációs versenynek fog minősülni a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra.

FE Ikozgyules2019 2Fotó: FEI

Folytatása következik: a cikksorozat következő részeiben beszámolunk a FEI Közgyűlésének további fontos döntéseiről is.

Forrás: Horse&Hound

Last modified: 2020-02-15