Czékus Zoltán második a világkupában, élmezőnyökben a magyar díjugrató utánpótlás a somorjai CSIO nagydíjaiban

Hírek

Európa egyik legprofesszionálisabb lovas objektumában, a felvidéki Somorján, vasárnap az utánpótlás CSIO nagydíjait rendezték meg. A fiatal lovas korosztály nagydíjában tíz páros jutott be a mindent eldöntő összevetésbe. Két héttel ezelőtt a kiskunhalasi Grand Prix-t nyerő, Dömse Tamás nagyszerű lovával, Conquistadorral ismét kitett magáért, hiszen egy nagyon gyors hibátlan pályával, mindösszesen háromtized másodperccel a győztestől lemaradva, az előkelő harmadik helyen végzett.

Az ifjúságiak nagydíjába közel hetvenen álltak starthoz és három magyar lovas is hibátlanul teljesítette az alappályát. Az óriás mezőnyben a hibátlan összevetés végül a helyezéshez nem volt elég, de a legjobbak közé került, Zárug Gyula tanítványa, Takács Petra Dívával és ifj. Szikszai Lajos lovasa, Tóth Balázs Rolfs Royce-al. Kiss Lizannának a vizestálcás meredeknél csúszott be egy hiba Cashflow-val, de így is megmutatta a négy nap alatt, hogy ifjúsági válogatottunk erőssége.

Technikás pálya várta a gyermek korosztály CSIO nagydíj résztvevőit is, ahol harminchét lovasból, tizenketten, köztük négy magyar gyerek jutott be az összevetésbe. Harmadik helyen végzett Nagy András és édesapja tanítványa, ifj. Szuhai Gyula, a sárga, Edward Z-el.

Két talentes lovashölgyünk, is igencsak kitett magáért, hiszen az eredményhirdetésre lovagolhatott hatodikként Tavasi Eszter Audrey Pinsszel és mögötte hetedikként zárt Szabó Dorina Arvisurával.

Különösen értékes Szuhai Rodrigo helyezése is, hiszen a még csak 12 éves lovas, figyelemreméltó teljesítménnyel kezdte nemzetközi pályafutását, hiszen az ausztriai CSIO második helye után, Chacco Boy-jal most is a top 10-ben végzett.

Még szombat kora este a CSI**, 135 cm-es középkör fináléjában több mint kilencven indulóból, a cseh, Kamil Papousek mögött Horváth Balázs pej kancájával, PM Quinterával az értékes második helyet érte el.

Vasárnap délután, magas és technikás pálya várt a Main aréna füves gyepén a világkupa versenyszámban indulókra. Az utánpótlás lovasaink mellett, felnőttjeink is nagyszerű eredményt értek el a magyar díjugrató sportnak, három lovasunk is pénzdíjas helyen végzett. Negyvenegy startból, csak négyen teljesítették hiba nélkül az alappályát, köztük Czékus Zoltán Discoval (Riccola) az összevetésben is hiba nélkül, a szlovén Urh Bauman mögött, a második helyen lovagolhatott be a világkupa eredményhirdetésére. Az alappályán hibátlanul lovagló, de összevetéstől visszalépő Vándor Zsófia Quintusszal negyedik lett és alappályán egyet verő, ifj. Kövy András Faquito S-el is az első egynegyedben végzett.

Gratulálunk a felnőtt és utánpótlás válogatottnak, edzőiknek és köszönjük a támogatást a ló tulajdonosoknak és szülőknek!

 

Last modified: 2021-05-16