Mráz Tamás, Lengyel Luca, Krecskovszki Evelin és Juhász Léda a Dunántúl legjobbjai

Hírek

Izgalmas versenyeket hozott a Némethy Bertalan regionális döntő vasárnapi napja, ahol az egyéni érmekért zajlott a verseny. Először a kezdő lovasok lovagolhattak a pályára, ahol csak egy lovas, a Prosper Lovasklub versenyzője, Juhász Léda Rádiháza Generális volt az, aki a stílusbíróktól mindkét nap 8 vagy annál jobb pontot kapott, így megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Második helyen az egy héttel ezelőtt Fejér megyei bajnoki címet szerző, Kunos Anna végzett Ombre V.V.-vel, míg harmadik lett Sós Attila tanítványa, Szalai Sarolta és Lora.

A 2022-es amatőr regionális döntőben is folytatódott a Prosper Lovasklub sikere. Öten tudtak az elő-és középdöntőben hibátlanul lovagolni, majd jöhetett az összevetés. A győzelmet a sárga, Hárfa nyergében Krecskovszki Evelin érdemelte ki, hiszen egyedül ő tudott egy gyors hibátlant lovagolni, így a nyakába akasztotta Kunos Attila a régiós felelős a bajnoki aranyérmet. Második helyet csípte el Pirik Zsolt tanítványa, Tagai Lili Letta és Oberon, harmadik és negyedik helyen Maszlag Ilona lovasai végeztek, Horváth Laura Andrea Glóriával és Németh Georgina Brandonnal. Az összevetésben elsőként lovagló, Fullér Kataliné Sáripuszta Korfuval sétálhatott be az ötödik helyen a regionális bajnokság eredményhirdetésére.

Az ifjúsági regionális döntőn állt össze közel negyven indulóval a legnépesebb mezőny, ahol végül Bönde Ferenc 4-es szintű, nemzeti pályaépítőnk pályáiból három lovas tudott két hibátlant teljesíteni. Jöhetett az összevetés az érmekért, ahol Pirik Zsolt tanítványa, Lengyel Luca és a szürke Kamilla volt a leggyorsabb, így övék lett a bajnoki cím, ezüstérmes a gyermek országos bajnok, Némethy Bertalan Alapítvány lovasnője, Bodnár Annabell és a szintén szürke, Lay Your Love On Z-el, bronzérmes, Unger Fanni tanítványa, Rába Anna végzett Clara Koenigsparkkal. A további helyeken az eredményhirdetésre a négy hibapontos lovasok kerültek, negyedik helyen Benedek Adél, ötödik helyen Baumann Bori tanítványa, Peller Judit, míg hatodik helyen az ifjúsági válogatott tagja, Pataki Anna Klára.

A bajnoki versenyszámok zárásaként a felnőttek következtek, ahol a szombati 130 cm után, 135 cm-re kerültek az akadályok. Összevetést kellett tartani a harmadik és az első helyért is. Először az idei év fiatal lovas bajnoka, Bosits Boglárka Caremosszal lovagolt egy nagyon gyors hibátlant, így magabiztosan szerezte meg a bronzérmet Nagy Evelin és Montague előtt. Jöhetett ezután a mindent eldöntő összevetés az aranyért, ahol Alasztics Aliz Ariosával mindent megpróbálva hibátlanul ért célba, de nála is gyorsabban tudott lovagolni, felnőtt válogatottunk tagja, Mráz Tamás és szürke lova, Zico Blue, így a badacsonyi lovas nyakába akasztották az aranyérmet.

Fotó: Kovács Petronella petronellafoto.com

Last modified: 2022-09-26