Bodnár Annabell a gyermek bajnok

Hírek

A Fiat Díjugrató Országos Bajnokság szombati napján a gyermek lovasok döntőjére is sor került. A két forduló 120-125 centiméteren zajlott, ami megközelíti a korosztály részére kiírt Európa-bajnokság színvonalát. Az első forduló után a döntőbe érkezett hat hibapont nélküli lovas megőrizte eredményét, így népes összevetésre lehetett számítani. Viszont a második forduló felborította az eddigi sorrendet, hiszen sokan javítottak, volt aki pedig rontott addigi eredményét, így mindössze ketten vetettek össze az aranyéremért.

A válogatott két tagja, a rendkívül rutinos Kiss Maja és az első helyen kvalifikált Bodnár Annabell között dőlt el a győzelem. Mindkét lovas hölgy profin lovagolt az összevetésben is, és hibapont nélkül teljesítették ötödik pályájukat is, így az időeredmény döntött közöttük. Végül Bodnár Annabell nyakába akaszthatták az aranyérmet, így a címvédő Kiss Maja most a dobogó második fokán ünnepelhetett. Mindkét lovas edzője Füzér Gábor, aki az utánpótlás korosztály egyik legeredményesebb edzője, minden évben szinte minden korosztályban képviselik hazánkat tanítványai az Európa-bajnokságon.

A bronzérem sorsa is összevetésben dőlt erre, mivel négyen végeztek egy verőhibával a három nap alatt. A Szabó-Máriás Sára által felkészített Fábián Johanna volt a leggyorsabb, így ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A verseny nagy visszatérője Both Petra volt, aki az első napon hibázott, viszont onnantól miden pályát verőhiba nélkül teljesített, ezzel feltornászva magát egészen a negyedik helyig Casus Bibendivel. A válogatott kerettag Hermann Zsófia lett az ötödik Técsy Attila felkészítésében, míg Szabó Dorina a hatodik Cantus Clay nevű lovával.

Hetedik helyen végzett Vince Cintia tanítványa, Zsargó-Ágotai Fanni, nyolcadikon pedig a Baumann Bori és Szotyori Nagy Kristóf által felkészített Hegedűs Laura Lili Clintussal.

Fotó: Császár Kristóf

Last modified: 2022-09-03