Szuhai Rodrigo nyerte a 135 centimétert Szilvásváradon

Hírek

Az Egri Zoltán Emlékverseny második napjának legmagasabb száma 135 centiméteren zajlott, ahol a Szuhai testvérek most is megmutatták, hogy kell velük számolni egy ilyen erős mezőnyben is. A kétszeres Országos Bajnoki aranyérmes felnőtt csapat tagjainak sem könnyű lépést tartani velük ezen a magasságon. Szuhai Rodrigo megint brillírozott hét éves heréltjével, Jayjay-vel, és négy másodpercet vert a második helyen végző Técsy Attilára. A gyermek európa-bajnoki aranyérmes ifj. Szuhai Gyula két tizeddel lemaradva a harmadik helyet szerezte meg, Budai Virág, ifj. Szabó Gábor és Szladek Máté előtt.

A 125 centiméteres versenyszám vadász elbírálásban zajlott, ahol a szám stílusához passzoló trükkös akadályok sokak számára megnehezítették a teljesítést. Viszonylag sokan hibáztak, de a többféle alternatív útvonal miatt több lehetőség is volt a rövidítésre, és ezzel jobb helyezés elérésére. A legjobb eredményt Kovács Ádám érte el Timpex Jupiterrel, míg egy verőhibával, de jó idővel Berkes Máté ért célba a második helyen Koltai Zorka előtt. A verseny abszolút leggyorsabbja Baumann Bori volt, aki két verőhiba ellenére is az előkelő negyedik helyet szerezte meg a Prosper Lovasklub színeiben.

A fiatal lovasok között Pecsora Amira volt a leggyorsabb, megelőzve Kisgergely Kata Csengét és Csontos Zsuzsát.

Az amatőr versenyszám összevetéses elbírálásban zajlott, ahol Dióssy András is egy verőhibával, de gyorsabb időeredménnyel megnyerte a versenyszámot Borzáné Sári Enikő előtt. Dombi Gréta lett a harmadik egy hibapontos eredménnyel.

Az ifi versenyszám Gulyás Dominik kettős győzelmével zárult, hiszen ő érte el a legmagasabb stíluspontot Ameko Cupido és Ameko Kannandale nevű lovaival. Harmadik helyen Sárkány Zsolt tanítványa, Oláh Mira Karina végzett 8,1 stílusponttal.

A hatéves lovak legjobbja Quel Action VDS lett, ifj. Szabó Gáborral a nyergében, a Budai Virág által bemutatott Lady in Red HX, és Horváth Béla Bence TM Centellája ellőtt.

Az ötéves kategóriában is Gulyás Dominik volt a legjobb Ameko Kannandale-vel, míg Berkes Máté és Cornetto Blue SZ a második, Török Sándor és Message Me PSZ pedig a harmadik.

Fotó: Császár Fotó

Szöveg: Szalontai Virág

Last modified: 2021-11-07