Kezdetét vette az Egri Zoltán Emlékverseny Szilvásváradon

Hírek

A szilvásváradi Lipicai Lovasközpont minden évben megemlékezik Egri Zoltánról, a város egykori polgármesteréről és a ménes vezetőjéről, akinek nevét a régió fedeles szezonjának nyitányaként megrendezésre kerülő verseny őrzi. A három napos kiemelt díjugrató versenyre közel száz lovas adta le a nevezését, és összesen 177 lovat látott vendégül a komplexum.

Az első napon az öt- és a hatéves lovak stílusversenyben mérhettek össze tudásukat 100, illetve 110 centiméteres magasságon. Az ötévesek versenye holtversennyel zárult, hiszen a Berkes Máté által lovagolt Cornetto Blue SZ és Gulyás Dominik lova, Ameko Kannandale egyaránt nyolc stílusponttal zártak. Harmadik helyen a Csontos Zsuzsa által bemutatott Luton végzett.

A hatévesek legjobbja Quel Action VDS lett ifj. Szabó Gáborral a nyergében, megelőzve ifj. Máté Istvánt Calanthanos Boy nevű lovával, és Török Sándort Lawito PSZ-szel.

Az ifjúsági lovasok 110 centiméteres kétfázisos versenyszámában Pecsora Amira volt a leggyorsabb, megelőzve csapattársát, Fábián Johannát a GSH Klub színeiben.

Harmadik helyen a Timpex Lovasklub versenyzője, Koltai Zorka végzett Csuka Balázs felkészítésében.

Az amatőrök között Dióssy András villámgyors lovaglással ért célba, és közel három másodperccel teljesítette gyorsabban a pályát, mint a második helyen végző Borzáné Sári Enikő, és az őt követő Barsi Brigitta.

120 centiméteren 49 páros állt rajthoz, köztük tizenhat fiatal lovassal. Közülük mindössze ketten tudták hiba nélkül teljesíteni a pályát, így Kisgergely Kata Csenge végzett az élen a gyorsabb lovaglással, megelőzve Csontos Zszuzsát Casallo és Diabella nevű lovaival. A nyitott kategóriában szlovák győzelem született, mivel Katarína Sovová volt a leggyorsabb, ifj. Szabó Gábor és Técsy Attila előtt.

A nap legmagasabb és egyben legizgalmasabb versenyszáma 130 centiméteren zajlott kétfázisos elbírálásban, ahol a résztvevő negyven lovas közül Técsy Attila örülhetett a legjobban, hiszen első helyen végzett Nikidam Breaker nevű lovával.

Második helyen a gyermek Európa-bajnok Ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson, akit ifj. Szabó Gábor és Stakkaira követett az eredményhirdetésen.

Szöveg: Szalontai Virág

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2021-11-06