Alasztics Aliz második a nagydíjban, Burucs Barna harmadik a derbyben Wiener Neustadt-ban

Hírek

Szép magyar eredményekkel folytatódott az ausztriai Bécsújhelyen a nemzetközi díjugrató verseny második hete.

Vasárnap délutáni nagydíjban Pirik Zsolt tanítványa, Alasztics Aliz nagyszerű pej, kancájával Concordia HB-val hibátlanul teljesítette az alappályát majd az összevetést, így az osztrák Christoph Obernauer mögött második helyen végzett a kétcsillagos Longines világranglista pontot adó nagydíjban.

Fiatal lovas válogatottunk Szuhai Péter, ezúttal Casino Royal Z-el egy hibaponttal ért célba a nagydíjban így ő a hatodik helyen lovagolhatott be az eredményhirdetésre.

Szombat este a medium tour, 140 cm-es fináléjá, ami egyben a Wiener Neustadt-i derby volt, Burucs Barna sikerét hozta. A 26 éves lovas a szürke, Dubai Dreams-szel hibátlanul lovagolta le a megszokottnál kétszer hosszabb pályát, majd az összevetésben sem hibázott, így harmadik helyen végzett. A derby versenyszámban, Alasztics Aliz ezúttal Chablis-szal az összevetésben négy hibaponttal az ötödik helyre került.

A 130 cm vagy magasabb számokban is jeleskedtek a magyar lovasok, ifj. Szikszai Lajos Arianeval megnyerte a kiskör döntőjét, Krucsó Szabolcs nagyon eredményes volt Con Lordannal és Chipppendal-el. Továbbá Barna Csenge és Fábiáncsics Gábor végzett még pénzdíjas helyeken.

 

Eredménylista a szép magyar sikerekről: https://results.hippodata.de/2021/2041/html/en/hippodata/index.html

Last modified: 2021-08-30