Németh Viktória és Fábián Johanna az amatőr és gyermek GP győztesei Kecskeméten

Hírek

A kecskeméti GP forduló utolsó napja a 120 centiméteres ifjúsági versenyszámmal vette kezdetét, ahol az ifi regionális bajnok, Pintér Zsófi Csenge volt a leggyorsabb PM Toledoval, megelőzve Budai Lizát Megarával és Krammer Zitát, aki Bobót lovagolta.

Az amatőr GP döntőjében 33 páros állt rajthoz 120 centiméteren, ahol a Díjugrató Szakbizottság jóvoltából 200.000 forintos össznyeremény került kiosztásra. Az alappálya után tizenegy lovas jutott be az összevetésbe, ahol az elsőként induló Németh Viktória magasra tette a lécet, mivel egy villámgyors hibátlannal kezdte meg az összevetést. A mezőny nem tudott kifogni rajta, és végig megőrizte elsőségét, ezzel begyűjtve első GP győzelmét Rádiháza Görögtánccal.

A lovas eredményes hajtó az ügetőn, és a Nemzeti Vágta indulói közt is többször bizonyított, most pedig a lósportok mellett a díjugrató szakágban is ilyen sikert ért el, ezzel bizonyítva sokoldalúságát. Második helyen nagyon szoros versenyben a többszörös OB győztes Bohák-Debreczeni Éva végzett Cortez nevű lovával, Reisz Fanni és Ádám Eszter előtt.

Ötödik helyen leggyorsabb négy hibapontos pályával Gráf Miklós Viktor végzett, megelőzve Varnyú Lillát.

A gyermek GP döntőjével folytatódott a Kecskeméti forduló záró napja 125 centiméteren, ahol 250.000 forintnak megfelelő tárgyjutalom került kiosztásra. A tizenkilenc páros közül öten jutottak be az összevetésbe, ráadásul a GSH Team versenyzője, Fábián Johanna mindkét lovával, így első indulóként kezdte meg a második pályát.

Hasonlóan az amatőrök között történtekhez, itt is szerencsés volt az első hely, hiszen a Katinkát lovagló hölgynél senki sem volt gyorsabb, ezzel megnyerte a gyermek döntőt, másik lovával pedig a negyedik helyen végzett. Második helyen, szintén hibátlan lovaglással Kiss Maja végzett, aki már sokszor bizonyított a gyermek válogatott tagjaként, harmadik pedig a Prosper Lovasklub versenyzője, Tavasi Eszter lett Audrey Pins nevű lovával.

Szuhai Rodrigo most az ötödik helyet tudta megszerezni, az alappályán négy hibaponttal teljesítő Pecsora Amira előtt.

 

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Szöveg: Szalontai Virág

Last modified: 2021-08-29