Ifj. Szuhai Gyula a nap legjobbja Vilamoura-ban

Hírek

Megkezdődött a gyermek Európa-bajnokság is a portugáliai Vilamoura-ban, ahol kilencvenketten álltak starthoz és tizenkilenc ország indított csapatot. Ifj. Kövy András szövetségi kapitány a maximális létszámmal, öt lovassal képviselte hazánkat, közülük a legeredményesebb ma ifj. Szuhai Gyula volt, aki Perthy Jacksonnal 12. helyezettként zárta a 125 cm-es, hiba-idős elődöntőt.

Kiss Maja Quipara Z-el is hozta a hibátlant, míg Szuhai Rodrigo Chacco Boy-jal egy gyors négy hibapontos lovaglással ért célba.

Bódai Hanna Colianoval öt, míg Magyar Balázs és Aladin mellé tizenkét hibapont került az eredménylistákra.

A magyar gyermek válogatott négy hibapontos összteljesítménnyel a nyolcadik helyen várja a pénteki folytatást.

A délutáni programban az ifjúsági lovasok következtek, ahol a csapatverseny első 140 cm-es pályája várt a versenyzőkre. A magyar válogatottból Tóth Balázs Rolfs Royce-al ért el legjobb teljesítményt, négy hibaponttal.

Sajnos csapatunk legrutinosabb párosa, Janik Anna Zordonnal ma 17 hibaponttal ért célba, míg Takács Petra Conor Passal is több hibapontot szedett össze. Az elődöntőben legjobb teljesítményt elért, Kiss Lizanna Cashflow-val sajnos a kizárás sorsára jutott.

Egyéniben a francia, Alice Lain vezet, míg a csapatversenyben Belgium áll az élen.

A holnapi folytatásban délelőtt az ifjúsági kategória csapatversenyének második fordulója, míg délután a fiatal lovasok csapatversenyének első fordulóját rendezik az Atlanti-óceán partjai mellett.

 

Last modified: 2021-07-25