LENGYEL GYŐZELEM A BUDAPESTI VILÁGKUPA FORDULÓN

Hírek

A hétvége legjobban várt versenyszáma a 160 centiméteren megrendezett világkupa forduló volt. Itt már nem csak a pénzdíjért lovagoltak a lovasok, hanem a Longines Díjugrató Világkupa minősülésért is, hiszen értékes pontokat lehetett gyűjteni. Különösen fontos ez a jelenlegi helyzetben, hiszen számos nagy nemzetközi torna került törlésre az idei évben, így a lovasoknak kevesebb lehetőségük van pontokat gyűjteni, mint ahogy korábban megszokták.

Éppen emiatt állt össze ilyen színvonalas mezőny, hiszen olyan lovasok érkeztek külföldről, akiknek komoly esélyük van a minősülésre. Ezt tükrözi a végeredmény is, hiszen a három legnagyobb favorit végzett az első három helyen.

Az alappálya a verseny színvonalához méltó nehézségű volt, hiszen fontos, hogy kijöjjenek a különbségek, és tényleg a legfelkészültebb párosok kerülhessenek be az összevetésbe. Viszont ehhez képest is kevés hibátlan volt, mindössze ketten jutottak vethettek össze, így közöttük dőlt el az első két hely sorsa. Végül lengyel győzelem született, hiszen Jaroslaw Skrzyczynnski egyedüli dupla hibátlannal megelőzte az osztrák Gerfried Puckot.

Harmadik helyen pedig Andrius Petrovas végzett a leggyorsabb négy hibapontos lovaglással.

Hazai lovasainknak nem volt szerencséje, hisz sokakat csak egy-egy apró hiba választotta el attól, hogy bekerülhessenek az összevetésbe, ennek ellenére mégis igen előkelő helyezéseket sikerült elérni. Legjobb hazai eredménnyel Weinhardt Virág végzett a negyedik helyen, megelőzve Szuhai Pétert és Vándor Zsófiát, így a legjobb hat között három magyar párosnak is gratulálhattunk. A helyezettek között végzett még az elsőként startoló Füzér Flóra is, szintén négy hibapontos teljesítménnyel. Külön öröm, hogy mindannyian a fiatal generáció képviselői, akik évről-évre bizonyítottak a nemzetközi korosztályos megmérettetéseken, és most lehetőséget kaptak, hogy immár a felnőtt mezőnyben is bizonyíthassak ezen a kiemelt eseményen.

Tovább a részletes eredménylistákra >>

A verseny vasárnap délelőtt 9 órakor a Bronze Tour döntőjével veszi kezdetét. Tovább a részletes programra >>

A verseny zárt kapuk mögött, a nézőközönség kizárásával zajlik. A verseny élő közvetítése megtekinthető a következő oldalakon:

Járványvédelmi intézkedések a CSI**W Díjugrató Világkupán >>

Fotó: Hajdu Krisztina – Lovasfotó.hu

Last modified: 2020-12-01