JÖRNE SPREHE NYERTE A BRONZE TOUR DÖNTŐJÉT

Hírek

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny utolsó napja a XIXO díjáért kiírt 130 centiméteres versenyszámmal indult, ami egyben a Bronze Tour fináléja is volt, 55 párossal a startlistán.

A szám nyertese a német színekben versenyző lovas hölgy, Jörne Sprehe lett, aki nem először jár Magyarországon, hiszen a Hortobágyon megrendezett korosztályos Európa-bajnokság ifjúsági kategóriájának ezüstérmese volt 2000-ben, illetve többször is nyerte a Papp László Sportarénában megrendezett világkupát.

Most is győztesként távozhat Budapestről, hiszen megelőzte hazánk legjobbjait, ifj. Tóth Lászlót Casino Royal Z-tel, és ifj. Szabó Gábort, akit Timpex Fényévet lovagolta.

Negyedik helyen Kristaps Neretnieks végzett, aki az európai divízió C csoportjának ranglistavezetője, ezzel kivívva a jogot a 2021-es tokiói olimpián való részvételre. Ötödik lett Kovács Henri Quinteroval, hatodik pedig Mráz Tamás Sáripuszta Indigó nyergében.

A lovasoknak Fábián Regina gratulált a XIXO képviseletében.

DARIA KAZAKOVA A VIP TOUR LEGJOBBJA

A VIP Tour utolsó versenyszáma a Nemzeti Lovardáért Alapítvány díjáért zajlott 120 centiméteren, ahol 21 lovas mérte össze tudását. A pálya az eddigi legnehezebb volt ebben a kategóriában, jóval kevesebb hibátlan lovaglás született, mint a megelőző napokban. Az alapítvány kurátora, Karig Gábor és dr. Budai Gyula, az MLSZ Olimpiai Felkészülést Koordináló Bizottságának elnöke adta át a díjakat az eredményhirdetésen.

Az elődöntőkben is végig helyezett Daria Kazakova most sem vétett verőhibát, ráadásul remek idővel ért célba, így a budapesti amatőr GP-n megszerzett ezüstérme után most győzedelmeskedni tudott a VIP Tour döntőjében. A lovas orosz színekben indult ezen a versenyen, de Magyarországon él és versenyez, Stróbl Dorottya irányítása alatt.

Második helyen végzett Budai Virág Hoberlina nevű lovával, megelőzve Ferencz Dalma Mercédeszt PM Lavarone-nal.

Hibátlan volt még a döntőben Reichert Virág Viktória, aki ezzel a negyedik helyet tudta megszerezni Régely Károly és Kozma Rebeka előtt, akik időbüntetés miatt egy, illetve két hibaponttal zárták a versenyt.

NÉMET GYŐZELEM AZ U25 KÖZÉPDÖNTŐJÉBEN

A verseny szombati napjának zárásaként zajlott az U25 kategória középdöntője, amely 135 centiméteren zajlott az Innovációs és Technológiai Minisztérium díjáért.

A versenyszám legjobbja a német Daniela Theelen volt Coupon nevű lovával.

Második lett Illés-Tóth Lotti, harmadik az angol Arabella Prior.

Az elődöntőben másodikként célba érő Szabó-Máriás Sára végzett a negyedik helyen, Mészáros Marcell és Füzér Flóra előtt.

Start- és eredménylisták >>

A rendezvényt az érdeklődők otthonuk kényelméből is figyelemmel kísérhetik. A legrangosabb versenyszámok az M4 Sport csatornán is láthatóak lesznek. A versenyszámokat a Riderline folyamatosan élőben közvetíti:

Tovább a a CSI***-W Díjugrató Verseny részletes programjára >>

A CSI***-W Díjugrató Versenyen érvényes járványvédelmi intézkedések >>

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Last modified: 2020-08-24