ifj. Szabó Gáboré és Timpex Fényévé a 2020-as Szuperdöntő

Hírek

Mezőhegyesen 26. alkalommal rendezték a Mén-és Kanca versenyt kiegészülve a Magyar Méneskönyvek versenyével. A verseny csúcspontja az egymillió Ft összdíjazású Szuperdöntő volt, ahol a 145 cm-es összevetésben, három lovas tudta Unyatinszki József pályáját hiba nélkül teljesíteni. Pályafutása során másodszor ifj. Szabó Gábor megnyerte meg a Szuperdöntőt, ezúttal a Timpex Cent apaságú, Timpex Fényév nyergében.

Második Horváth Balázs a Pataki Ménes kancájával, PM Quinterával, harmadik a szürke, Rádiháza Estike nyergében Kovács Henrivel.

A bajnokságot kancáknak és méneknek első nap „C’ szabály szerinti versenyszámmal, második nap egy hiba-idős számmal, harmadik nap a bajnoki döntővel rendezték meg. A kancáknál nem borult a papírforma, végig hibátlan teljesítménnyel a győzelmet a nyíregyházi Timpex Ménesben tenyésztett, Bölcsész szerezte meg ifj. Szabó Gáborral.

A Sion Security kancája, Lady Winner lett a második, aki 4 és fél gyűjtött össze a három nap alatt, a nyeregben Krucsó Szabolccsal, míg harmadik a házigazda Mezőhegyesi Ménes párosa, a szürke Flóra és lovasa Piroska Zoltán.

A mének kategóriájában a 7 éves Aranykapu Con Lordan lett az első Krucsó Szabolccsal, megelőzve PM Casellot és Horváth Balázst és a harmadik Timpex Fényévet ifj. Szabó Gáborral.

A Magyar Méneskönyvek versenyében a magyar útlevéllel rendelkező lovak vehettek részt. A hétéves lovaknál 130 és 135 cm-es pályákat kellett három nap alatt teljesíteni, ahol Pataki Mihály sárgája, PM Balougraf fia, PM Baltimore lett az első Horváth Balázzsal.

Az 500.000 Ft összdíjazású kategóriában második helyen végzett, a tavalyi Tenyészverseny győztes, Quintero, Kovács Henrivel a nyergében, míg harmadik lett a diósgyőri színekben versenyző Bandi Zsanett Quinadore-nal.

A hatéves kategóriában mezőhegyesi siker született, győzött Kármen M, aki az egyetlen tiszta hibátlan teljesítményt érte el, Piroska Zoltánnal.

Második helyen Szladek Mátéval a Mátai Ménes Carpaccio apaságú kancája, Királylány végzett. A harmadik hely összevetés után dőlt el, az Agropoint SE színeiben versenyző Lengyel Róbert hosszú évek után ismét egy bajnoki helyezésnek örülhetett, harmadik lett Carintia nevű kancájával.

A Méneskönyvek versenyének ötéves kategóriájának összevetés után dőlt el a sorrend, itt is mezőhegyesi siker született, az Emerton apaságú Lorina M lett a győztes Piroska Zoltánnal, megelőzve PM Balougraf fiát, Alzubát, akit Horváth Balázs lovagolt és a Diarado apaságú Bognár Jentorino-Diarat, akit az Algyői Sportkör lovasa, Zajzon András lovagolt.

 

Fotó: Szabó Fruzsina Zsina Fotó

Last modified: 2020-07-19