Esővel indult a GP Kiskunhalason

Hírek

Csütörtökön elkezdődött Kiskunhalason az idei legrangosabb díjugrató verseny, az Országos Minősítő és GP I. forduló.

A versenyrendező Halas Szabadidő Központ Nonprofit Kft. a napok óta tartó csapadékos időjárás miatt úgy döntött, hogy a füves pályára kiírt számokat a nyitó és a második napon is a négyévszakos pályára helyezik át. A lovasok a döntést jól fogadták és a filces felületen is helytálltak.

A kilenc órakor rendezett első számban az 5 éves lovak 110 centiméteres stílusversenyében Burucs Borbála (Viktor-i Sportegyesület), Miami De Garder nevű lovával végzett az élen magabiztos teljesítménnyel, nulla hibaponttal, 8,10 összesített ponttal.

Burucs Bora Miami
Burucs Borbála – Miami De Garder

A nap második körében, a 6 éves lovak stílusversenyében Kovács Henri (Morris Lovas SE) Gucci IC nyergében kapta a legjobb értékelést hibátlan lovaglása mellett.

Kovacs Henri Gucci IC
Kovács Henri – Gucci IC

A kora délutáni 120 centiméteres nyitott kör két fázisban, megszakítás nélkül zajlott. Ekkor sem kímélte az indulókat az időjárás, szinte az egész kör alatt folyamatosan esett az eső. A legkevésbé Kovács Ádámot (Timpex Nyíregyh. LK) zavarta a helyzet, Timpex Hollyday nyergében 0 hibaponttal és a második fázisban leggyorsabban 29,57 másodperccel nyert.

A negyedik számban, a 120 centiméteres ifi és gyermek GP kvalifikációs körben kétfázisos, megszakítás nélküli versenyt rendeztek. A kört Kiss Maja (Mórahalmi LSE) Quipara Z nevű lovával teljesítette a legjobban, hibátlanul, a ráadásban 36,50 másodperc alatti idővel.

Kiss Maja Quipara Z
Kiss Maja – Quipara Z

A nap legmagasabb akadályokkal nehezített ötödik versenyszáma, a 130 centiméteres nyitott és fiatal lovas kör késő délután kezdődött. A kétfázisos, megszakítás nélküli versenyt Krucsó Szabolcs (Krucsó Lovasklub) Lady Winner nyergében hozta az első helyen hibátlan lovaglással, 27,44 másodperces idővel.

Tovább a részletes eredményekre >>

A versenyt a Riderline élőben közvetíti.

Szöveg: Kovács Iván
Fotó: Gudmon Kata

Last modified: 2020-06-19