Szentirmai Péteré a szezonnyitó 140 cm Bábolnán

Hírek

Még zártkapus üzemmódban kezdődött a 2020-as szabadtéri évad első háromnapos díjugrató országos versenye a Bábolnai Lovaskör rendezésében. Több mint 100 lovas 170 lóval versenyzett a Némethy Bertalan régióba tartozó egyesületek képviseletében. A versenybíróság elnöke Bönde Ferenc volt, a verseny pályáit Fodor István építette.

A pénteki legmagasabb, 130 cm-es hiba-idős versenyszámban prosperes siker született, győzött Sopronyi Réka, Horze Donald nyergében. Második helyen az ácsi Szentirmai Péter végzett Expresszel, megelőzve az örökifjú Pirik Zsoltot és Centadinát.

A szombati nap az ifjúsági válogatott lovasunké, Alasztics Alizé volt, aki a 135 cm-es kétfázisosban első lett Concordia HB nyergében, második Chablis hátán. Harmadik helyen a BL Armentum LSE lovasa, ifj. Szikszai Lajos végzett Ariana nevű pej kancájával.

A vasárnapi zord időjárásban nem láthattunk hibátlan lovaglást a szezonnyitó 140 cm-es díjban, két lovas ért célba egy hibaponttal, ezért mégis következhetett az összevetés, de nem emelt akadályokon. A papírforma beigazolódott, Szentimrai Peter végzett az első helyen Expressz nyergében, megelőzve Alasztics Alizt és Chablist.

A harmadik a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel a Canton lovasklub lovasa, Cser Attila lett Sifu hátán.

Folytatás Bábolnán péntektől a nyárköszöntő országos díjugrató versenyen.

Fotó: Hajdu krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2020-06-05