Veszélyben a Lovassportok Európa-bajnokságának megrendezése?

Hírek

A Tokiói Olimpia elhalasztása minden olimpiai sportág 2021-re tervezett versenynaptárát felborítja. A új időpont miatt az öt lovassport szakág összevont Európa-bajnokságának hazai megrendezése is komoly veszélybe került, adta hírül a Magyar Lovassport Szövetség.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a 2021. július 23. – augusztus 8. közötti időszakot jelölte ki az elhalasztott Tokiói Olimpiai Játékok megrendezésére, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik majd meg a japán fővárosában.

Az Olimpia elhalasztása minden olimpiai sportág 2021-re tervezett versenynaptárát felborítja, komoly fejtörést okozva a nemzetközi sportszövetségek döntéshozóinak. A FEI levélben kereste meg a Magyar Lovassport Szövetséget és Lovassportok Európa-bajnokságának szervezőit a 2021 augusztusának végére tervezett verseny időpontjának megváltoztatásával kapcsolatban. A mérlegelésre sajnos nem áll hosszú idő a rendelkezésre, a helyzetet pedig nehezíti, hogy a Lovassportok Európa-bajnoksága az “Egy a természettel” kiállítás társrendezvénye. A két esemény pedig szoros összehangolást igényel a szervezőktől, hiszen az Európa-bajnokság és a kiállítás területigénye több esetben is azonos létesítményeket érint.

Az öt lovassport szakág összevont Európa-bajnokságának hazai megrendezése így komoly veszélybe került. A szervezők vizsgálják annak lehetőségét, hogy a nem olimpiai szakágak versenyeit szükség esetén további helyszínek bevonásával hazánk rendezze meg.

Forrás: RiderLine

Last modified: 2020-04-01