Elstartolt a fedettpályás versenyszezon Szilvásváradon

Hírek

Kezdetét vette a díjugratók 2019/2020-as fedettpályás versenyszezonja, melynek első állomása a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont által szervezett kiemelt verseny volt, ahol minősülést lehetett szerezni a 2020-as Fedeles Döntőre. A háromnapos megmérettetésen 40 egyesület 90 hazai lovasa és 4 külföldi versenyző állt rajthoz összesen 166 lóval. A 29 megrendezett versenyszámban összesen 577 startot láthatott a közönség.

A hétvége legrangosabb versenyszáma a 135 centiméterre kiírt Egri Zoltán Emlékverseny volt, ahol 29-en álltak rajthoz. Közülük tizenegyen tudtak hibátlanul lovagolni a Németh Zoltán nemzetközi pályaépítő által megálmodott alappályán. Szuhai Gyula nem talált legyőzőre, hiszen az első két helyet tudta megszerezni Casalido és Cashflow nevű lovai hátán. Harmadik helyen Máriás Sára végzett Medállal, megelőzve ifj. Szabó Gábort és Lord Classicot. Jakab Áron végzett az ötödik helyen, akit Hmaidi Amina és Szladek Máté követett. A leggyorsabb lovaglással, de sajnos egy verőhibát vétve Jakab Áron a nyolcadik lett másik lovával, Chippendale-lel.

Szuhai Gyula Casalido
Szuhai Gyula és Casalido

A pénteki és szombati nap legmagasabb, 130 centiméteres versenyszámaiban ifj. Szabó Gábor volt a legjobb. Mindkét napon az első helyet tudta megszerezni Lord Classic és Chabal TH nevű lovaival, illetve egy harmadik hellyel is gazdagabb lett. Técsy Attila kétszer volt második, El Capitannak és Alkomnak köszönhetően, Ábrahám Zsófia pedig egy harmadik helyet tudott megszerezni a népes a mezőnyben.

A vasárnapi 125 centiméteres versenyszám vadász elbírálás szerint zajlott, ahol Bandi Zsanett volt a leggyorsabb a nyitott kategóriában, megelőzve a Timpex ménes lovain versenyző Szotyori Nagy Kristófot és Mihucz Tibort.

A fiatal lovasok között Hegedűs Adél Dóra és Timpex Gondola ment óriásit, amivel magasan a leggyorsabb volt a versenyszámban. Második helyen Kovács Roland, harmadikon pedig Gulyás Dominik végeztek.

Hegedus Adel timpexgondola
Hegedűs Adél Dóra és Timpex Gondola

Szombaton a 120 centiméteres fiatal lovas kategóriában Vincze Imre volt a legjobb Contoval, pénteken pedig Kovács Roland és Heops Ecsed Hajnal győzedelmeskedtek.

Az amatőrök vasárnapi 115 centiméteres hibaidős számában Baumann Bori nem talált legyőzőre, megelőzve a szombati nap legeredményesebb lovasát, dr. Kölcsey Rieden Rolandot és Kovács Barbarát. Pénteken pedig a fedeles döntő ezüstérmese, Szabó Krisztina volt a legjobb Hattrickkel.

Az ifik között a pénteki nap Gulyás Dominik kettős győzelmével kezdődött, majd szombaton Kiss Maya, vasárnap pedig Herencsár Mariann vehették át a győztesnek járó serleget.

hatéves lovak versenyében mindhárom napon a Szladek Máté által lovagolt Királylány (a borítóképen) volt a legjobb nyolc pont feletti stíluspontokkal. Dobogós helyezéseket tudott még szerezni Török Sándor Julius HV-vel, Técsy Attila Nanga Parbattal, Berkes Máté Diamant Boyal, és Lengyel Róbert Carintiával.

Az ötéves lovak versenyszámában kiélezett volt a mezőny, három ló fej-fej mellett teljesített a három nap alatt. Pénteken Kovács Borbála győzedelmeskedett Loverrel, szombaton Szladek Máté Liliommal, vasárnap pedig Zsiga Vendel Kir Royal D-vel.

Fotó: Radócz Anna

Last modified: 2020-02-16